Ημιμετρα για αλλη μια φορα

Όλοι θυμούνται ότι η κυβέρνηση της χώρας μας μέχρι και το Φθινόπωρο και πριν καταθέσει τον προϋπολογισμό για το 2009 σε όλους τους τόνους υποστήριζε ότι η οικονομία της χώρας μας δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα και μάλιστα υπερτόνιζε ότι χάρη στις μεταρρυθμίσεις της ήταν θωρακισμένη έναντι της κρίσης.

Αλλοίμονο όμως. Δεν πέρασε καιρός και τελικά αποδεικνύεται το αντίθετο. Η ελληνική οικονομία δυστυχώς βρέθηκε αντιμέτωπη με τεράστια ελλείμματα που την οδήγησαν σε δεύτερη επιτήρηση.

Για να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την κατάσταση ζητά διακομματική συναίνεση σε μια προσπάθεια να μεταβιβάσει τις ευθύνες της. Δεν αναλαμβάνει για μια ακόμη φορά την πολιτική ευθύνη.

Τελικά για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Μέχρι σήμερα ποτέ δεν στάθηκε απέναντι σε όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής της με πνεύμα αυτοκριτικό.

Για άλλη μια φορά χωρίς σχέδιο για την αντιμετώπιση του τεράστιου δημοσιονομικού ελλείμματος η κυβέρνηση καταφεύγει στη γνωστή της τακτική.

Έτσι πρώτον σχεδιάζει να νομιμοποιήσει τους ημιυπαίθριους χώρους για να συγκεντρώσει χρήματα υποβάλλοντας στους έρημους πολίτες να πληρώσουν 1000 ευρώ.

Eτοιμάζεται να δώσει άλλη μια παράταση για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων προκειμένου να υπαχθούν στη ρύθμιση περισσότερες επιχειρήσεις και να βάλει περισσότερα έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Άλλη μια φορά λοιπόν με ημίμετρα προσπαθεί να δώσει λύσει ουσιαστικά έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες…

Και ο δρόμος ακόμη είναι πολύ μακρύς…


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.