Η Υπουργειο χαριν παιδιας

Πράξη πρώτη: Τα συμβούλια επιλογής διευθυντικών στελεχών της εκπαίδευσης αφιέρωσαν τον «υπερβολικό» χρόνο του μισού λεπτού για την εξέταση ενός εκάστου φακέλου υποψηφίων.

Πράξη δεύτερη: Το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει τη πρόταση νόμου για τις μετεγγραφές φοιτητών. Προκαλείται σάλος. Την επόμενη το Υπουργείο προχωρεί σε «διορθωτικές κινήσεις» που όμως δεν λύνουν το πρόβλημα.

Πράξη τρίτη: Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, όργανο εποπτευόμενο από το Υπουργείο ανακοινώνει τη περικοπή των δύο γνωστών πια κειμένων. Η υπουργός δηλώνει ότι δεν γνωρίζει το θέμα. Την ίδια στιγμή ο πολιτικός σχεδιασμός της Ν.Δ. με επικεφαλής τον κύριο Ν.Καραχάλιο εξαπολύει δριμεία επίθεση εναντίον των διανοουμένων της Αριστεράς αλλά και σύμπασας της Αριστεράς, με τρόπο που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Πράξη τέταρτη: Έγγραφο της αρμόδιας διεύθυνσης του Υπουργείου ανακοινώνει την αναστολή δαπανών για τα ολοήμερα σχολεία. Η Υπουργός δηλώνει ότι δεν γνωρίζει το θέμα γιατί είναι αρμοδιότητα του υφυπουργού κυρίου Καλού. Ο «θιγείς» υφυπουργός δηλώνει ότι δεν υπόκειται στην αρμοδιότητά του το θέμα, διότι οι χρηματοδοτήσεις των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι αποκλειστική ευθύνη της κυρίας Υπουργού.

Πράξη Πέμπτη: Ο Διευθυντής του γραφείου της κυρίας Υπουργού ζητά με έγγραφό του να πληροφορηθεί για ποιους λόγους δεν διαβάστηκε όπου δεν διαβάστηκε το μήνυμα της κυρίας Υπουργού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ζητά και ευθύνες. Η κυρία Υπουργός δηλώνει ότι δεν γνωρίζει το θέμα.

Πράξη έκτη: Οι δημοσιογράφοι ειδοποιούνται για συνέντευξη Τύπου της Υπουργού σχετικά με το εξεταστικό. Πηγαίνουν στο Υπουργείο και συναντούν τον γραμματέα του Υπουργείου, ο οποίος κάνει δηλώσεις για το σύστημα εισαγωγής. Η κυρία Υπουργός δηλώνει ότι δεν γνώριζε για τη συνέντευξη Τύπου. Το γραφείο Τύπου αναλαμβάνει την ευθύνη, και ο υπεύθυνος ανακοινώνει ότι θα παραιτηθεί. Λίγες ώρες αργότερα δεν υφίσταται θέμα παραίτησης. Στο μεταξύ η Υπουργός έχει προλάβει να «αδειάσει» τον γραμματέα του Υπουργείου. Και αυτός παραμένει στη θέση του.

Πράξη έβδομη: Οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης μιλούσαν για σημαντική ενίσχυση των αποδοχών των εκπαιδευτικών. Η κυρία Υπουργός μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει τίποτε.

Πράξη όγδοη: Μέχρι τώρα, όπως καταγγέλλουν οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών έχουν χαθεί χιλιάδες διδακτικές ώρες εξαιτίας κακού προγραμματισμού και διδακτικών οργανικών κενών. Η Υπουργός δηλώνει ευχαριστημένη.

Όλα αυτά μέσα σε μόλις ένα μήνα. Αντί άλλης απαντήσεως η κυβέρνηση ζητά προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, ώστε ο Πρωθυπουργός να δηλώσει εκ νέου για το πόσο σημαντική είναι για τη κυβέρνησή του η Παιδεία και ο Πολιτισμός. Παρεμπιπτόντως υπουργός Πολιτισμού είναι ο κύριος Καραμανλής. Εμείς το ξέρουμε, εκείνος;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.