Η Ξανθια: Περι των τηλεοπτικων αδειων

Καλημέρα καλημέρα…

Αν και είχα σκοπό να ασχοληθώ με πιο ανάλαφρα και φθινοπωρινά πράγματα, η πρωινή είδηση ότι επιτέλους ολοκληρώθηκε o διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες… δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη.
 
Κάθε σοβαρός, καταθλιπτικός άνθρωπος, άνω των 30, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο πρώτο στάδιο του πένθους. Και αναφέρομαι σε αυτές τις κατηγορίες, γιατί οι μεν καταθλιπτικοί χρειάζονται εναλλαγή εικόνων, οι δε άνω των 30 αργήσαμε να ανακαλύψουμε την χαρά του internet και των social media, όπου μπορείς να σκοτώσεις, ευχάριστα και δυσάρεστα, δημιουργικά ή μη, την ώρα σου.

Αποχαιρετώντας λοιπόν τα κανάλια που «μας άφησαν χρόνους» θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις πιο ωραίες μου αναμνήσεις…

Mega Channel:

Το αγαπημένο σημείο του «Μεγάλου Καναλιού» εκτός από όλες τις σειρές που είχε, όλες καλογυρισμένες και πετυχημένες ( οι μακιγιέζ στον Ant1 έκαναν μάλλον την πρακτική τους) ήταν το δελτίο ειδήσεων.

Τι να πρωτοθυμηθώ…

Τον Νίκο Χατζηνικολάου με το υπέροχο καρφάκι μαλλί, που όταν θύμωνε, ανάλογα με ποιόν είχε απέναντί του, φούντωνε και ξαναφούντωνε και μαζί του φούντωναν και ξαναφούντωναν όλες οι μεσήλικες κυρίες ή τις στιγμές που ξεχνούσε να κλείσει το δελτίο;

Την Όλγα Τρέμη; Που όταν σηκώθηκε όρθια σπάσανε τα τζάμια; Με το υπέροχο Van Cleef κολιέ της (το κείμενο εμπεριέχει τοποθέτηση προϊόντος)  και όλα τα νέα botox και υαλορουνικά της αγοράς, με το στραβοχυμένο στόμα και τα υπέροχα σαρδάμ και φυσικά με τη αντικειμενικότητα της προς όλους τους καλεσμένους;

Τον Πρετεντέρη; Που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί καλούσε κόσμο στο δελτίο, αφού δεν συμπαθούσε κανέναν;

Την Μαρία Σαράφογλου; “I am bitch and I know it”?

Και βέβαια δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αειθαλή Λίζα Δουκακάρου με το πιο ξανθό μαλλί και άσπρο δόντι που έχει περάσει ποτέ από την ελληνική τηλεόραση.

Οφείλουμε να της δώσουμε τα συγχαρητήρια μας γιατί είναι η μόνη γυναίκα που σε δελτίο ειδήσεων των 12 μπόρεσε να βάλει το φίλτρο πάνω της…

Και φυσικά την παρουσιάστρια που κοιμήθηκε.

Alpha:

Δεν έχω να πω πολλά αν και είναι κρίμα να αφήσουμε τις οικογενειακές ιστορίες χωρίς να συζητήσουμε  το πού θα κλαίει τώρα η αγαπημένη σε όλους μας Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Απαιτώ να αγοράσει κάποιος τις σειρές «Μην αρχίζεις την μουρμούρα» και «Το σόι μας».

Δεν θα επιμείνω στο εν λόγω πρώην κανάλι… γιατί αγαπητέ κ. Κοντομηνά με «κεντρικιά» την Καινούργιου και παρουσιάστρια την Σπυροπούλου, ειλικρινά «ΠΟΥ ΠΑΣ;».

Αν και τα σημάδια του ότι κάτι δεν πάει καλά ήταν εμφανή και μάλιστα δια μέσου της δημοφιλέστερης ίσως εκπομπής του καναλιού, με την Ελένη Μενεγάκη να πουλάει τα πάντα πλην του … εσωρούχου της.

Star:

Είναι άδικο και κρίμα το μόνο κανάλι που μας χάριζε μοναδικές στιγμές, με απίστευτες ταινίες και σειρές, ακόμα και στις 5 το πρωί, όταν και είδα για πρώτη φορά το Doctor Zhivago .

Για να καταλάβουμε όλοι πόσο προχωρημένο και μπροστά ήταν το συγκεκριμένο κανάλι, υπενθυμίζω ότι  το Star ήταν το πρώτο κανάλι που πρόβαλλε την πρώτη ομοερωτική σειρά Queer as Folks. Καλογυρισμένη, όμορφοι πρωταγωνιστές, ωραία σπίτια (τύπου Παπακαλιάτη)…απλά ονειρικό!

Και ήταν το Star, Κυρίες και Κύριοι, που τόλμησε… ναι και την πρόβαλε κάθε Πέμπτη βράδυ, κατά τη μία, και μάλιστα χωρίς να πάρει κανένα «μπιλετάκι» από το ραδιοτηλεοπτικό (Γατάκι Παπακαλιάτη).

Etv:

Μεγάλη έκπληξη ακόμα και για εμένα, που έχω απολαύσει ό,τι πιο trash στη ζωή μου, να βλέπω τον πρώην, χοντρό «προ(παρ)αγωγό», της Τζούλιας Αλεξανδράτου να στήνει κανάλι…

Και να τα λέμε το έστησε ωραία ο #sixamenios. Αλλά επειδή ό,τι και να πω είναι λίγο ας απολαύσουμε μαζί τις δέκα στιγμές του “Etv” που αφήνουν την ελληνική τηλεόραση φτωχότερη όπως περιγράφονται στο Luben.

Κλείνοντας και για το σοβαρό προφίλ της στήλης τούτης, μην ξεχνάμε το γεγονός πως η «εκκαθάριση» του τηλεοπτικού τοπίου συνεπάγεται και χιλιάδες εργαζόμενους στον δρόμο…

Ας μην μιλήσουμε για το όφελος του απλού πολίτη από τα όσα εισέπραξε η κυβέρνηση, το οποίο αναμένουμε με ανυπομονησία.

Και τέλος κ. Σαββίδη… για νι πανιμάγιου!

 

Με βαθύτατη εκτίμηση 
 
Η Ξανθιά

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.