Η Ξανθια: Περι Αλεξη και Mr President

Καλημέρα ή καλησπέρα, ανάλογα με το τι ώρα το διαβάζετε…
 
Αυτή τη φορά θα σας προκαλέσω να διαβάσετε την εν λόγω στήλη, με μία κάποια μουσική υπόκρουση.
 
Ξεκινάμε από το αγαπημένο «Μπήκαν τα γίδια στο μαντρί» της Έφης Θώδη. Ένα κλασικό, παραδοσιακό τραγούδι, που εμένα προσωπικά, όταν είμαι σε πανηγύρια, σε οποιαδήποτε γεωγραφική θέση της Ελλάδας, με ξεσηκώνει και ξεχύνομαι στις πίστες! Όπως φαντάζομαι και πολλοί από εσάς. Αλλά δεν είμαστε οι μόνοι.
 
Η αγαπημένη Έφη Θώδη που λέτε αποκάλυψε πως ο νέος Πρόεδρος της Αμερικής, ο νέος «πλανητάρχης», την ώρα που εκλέχτηκε, πήρε την πρώτη του σημαντική απόφαση… να καλέσει την Έφη Θώδη στον Λευκό Οίκο να τραγουδήσει το κομμάτι τούτο.

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο Ντόναλντ, αυτός ο κυριούλης με τον πορτοκαλί ασβό στο κεφάλι, επέλεξε έναν συνεργάτη ελληνική καταγωγής για την εξωτερική πολιτική. Με το που ανακοινώθηκε η νίκη του, όλοι καλέστηκαν να αφιερώσουν από ένα τραγούδι στον νέο πλανητάρχη. Ο δικός μας λοιπόν του έβαλε το συγκεκριμένο τραγούδι. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της τραγουδίστριας, μόλις το άκουσαν, όλοι κουνήθηκαν σε ελληνικούς ρυθμούς!!! Και δώσε χοροποδητό, δώσε χτύπημα στο πόδι, δώσε σφυρίγματα, ξαφνικά ξεκίνησαν και τα πρώτα πιάτα, μπήκαν σε ελληνικούς ρυθμούς και ο Ντόναλντ φώναζε «Φέρτε μου αυτή την κοπέλα – ναι κοπέλα είπε, ναι τη Θώδη εννοούσε- να μου τραγουδήσει».
 
Κάπου εκεί λοιπόν ο ελληνικής καταγωγής συνεργάτης εξετέλεσε την πρώτη του αποστολή. Έψαξε και βρήκε το μάνατζερ της Έφης και την κάλεσε στην Αμερική. Ο μάνατζερ ταράχτηκε. Κάλεσε την Έφη και της λέει «Φεύγουμε Αμέρικα. Δύο βρακιά πάρε μόνο και καμιά στολή από τον Φλωρινιώτη». Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως η Έφη ηχογραφεί ήδη το γνωστό άσμα και σε αγγλική έκδοση. Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις αποκαταστάθηκαν.
 
Η κίνηση αυτή είχε όμως και άλλα άμεσα αποτελέσματα.
 
Την ώρα που ο Ομπάμα χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο – γιατί και αυτός ο καημένος, όπως το σύνολο της υφηλίου, μάλλον με Κλίντον κοιμήθηκε και με Τραμπ ξύπνησε – μπήκε μέσα αναμαλλιασμένη η Μισέλ και του ανακοίνωσε τα νέα.
 
«Μπάρακ ο Τραμπ έκανε άνοιγμα στην Ελλάδα. Έρχεται η Θώδη» φαίνεται πως του είπε, σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες.
 
Συγκλήθηκε αμέσως έκτακτο Συμβούλιο, στο οποίο όλες οι πλευρές τόνισαν την ανάγκη να δείξει τις φιλελληνικές του διαθέσεις. Θεώρησαν ότι ως απερχόμενος Πρόεδρος, ο Ομπάμα, θα έπρεπε να κάνει μια επίσκεψη στην Αθήνα, όχι σε τραγοδοποιούς και θεατρίνους, αλλά στην πολιτική σκηνή της χώρας. Όλα κανονίστηκαν. Τα πράγματα όμως δεν πήγαιναν όπως τα περίμενε…
 
Εδώ μπορείτε να κάνετε ένα ευχάριστο μουσικό διάλλειμα και να βάλετε ένα τραγούδι της επιλογής σας.
 
Έφτασε στην Ελλάδα, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο, δεν είδε κόκκινο χαλί στα πόδια του όταν κατέβηκε… Ήταν λίγο πιο πέρα. Εντάξει δεν έγινε και τίποτα. Είδε τσολιάδες, πήγε στον Παυλόπουλο, είδε το Προεδρικό Μέγαρο ενθουσιάστηκε, έμαθε πως ο Παυλόπουλος δεν μένει εκεί και αισθάνθηκε όμορφα που ένας Πρόεδρος έχει την επιλογή να μένει όπου θέλει. Και ως εδώ καλά.
 
Μετά τον Πρόεδρο όμως, αφού έφαγε, ήπιε, τι να έκανε; Έπρεπε να δει και τον πρωθυπουργό.
 
Στο σημείο αυτό αγαπημένοι αναγνώστες θα ήθελα να ψάξετε και να βρείτε το πολύ ωραίο τραγούδι της αγαπημένης Έλλης Κοκκίνου «Πες μας τι πίνεις εσύ και δεν μας δίνεις», το οποίο και αφιερώνω στον αγαπημένο Αλέξη.
 
Πήγε λοιπόν και στο Μαξίμου ο Μπάρακ, μπήκε και είδε πως τον υποδέχτηκε ένα νεαρό παιδάκι, χωρίς γραβάτα – κάτι είχε ακούσει αλλά δεν το πίστευε- και κάθισε στην καρέκλα του. Λέω κάθισε, γιατί ο Αλέξης της καρδιάς μας «χύθηκε» στη δική του, είχε και ένα νυσταγμένο βλέμμα… Καλά ολόκληρος President δεν τον ενημέρωσε κανένας για την ελληνική συνήθεια των μεσημεριανών τσίπουρων;
 

Επίσης ο πρωθυπουργός έφερε διερμηνέα. Τον δικαιολόγησε ο Μπάρακ με το μυαλό του, σκεπτόμενος μάλλον ότι λόγω των συχνών επαφών του με την Μέρκελ, θα έχει εξασκήσει μόνο τα γερμανικά του.
 
Ξανά επίσης, ούτε ένα ποτήρι νερό δεν είχε μπροστά του ο President, σε περίπτωση πνιγμού, κάτι ρε παιδί, αλλά έχει βρεθεί και σε χειρότερα, επομένως δεν μασάει.
 
Αυτό που ζήσαμε όλοι, αλλά δεν θα μάθουμε ποτέ αν το αντιλήφθηκε ο Ομπάμα, είναι πως ο δικός μας Αλέξης, του μιλούσε στον ενικό. Ω ναι … στον ενικό, τύπου φίλοι κολλητοί από τα παλιά.
 
Μάλλον μπερδεύτηκε ο άνθρωπος, για τον President μιλάω, γιατί το “You” στα αγγλικά χρησιμοποιείται και στον ενικό και στον πληθυντικό αριθμό, οπότε το θεώρησε φυσιολογικό.
 
Σε κάποιες φάσεις χυνόταν ο Αλέξης στον καναπέ, και δεν του έκανε καμία εντύπωση πως ο άλλος απέναντι του ακόμα και καθιστός ήταν ευθυτενής. Σε αυτό το σημείο οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στον President για την κορμοστασιά του.
 
Συνεχίζοντας όμως… η μεγάλη στιγμή ήταν όταν ο Αλέξης αποφάσισε να δείξει πως ακριβώς αισθάνεται. Άφησε τον εαυτό του ελεύθερο και … χασμουρήθηκε. Ναι χασμουρήθηκε! Το έσωσε τελευταία στιγμή, αλλά χασμουρήθηκε. Το μόνο που δεν έκανε για να κάνει τον Ομπάμα να αισθανθεί πως είναι στη χώρα του, ήταν να βάλει το χέρι μέσα στο παντελόνι και να ρευτεί σαν τον αγαπημένο σε όλους μας Αλ Μπάντυ από το «Παντρεμένοι με παιδιά» – για όσους δεν το ξέρετε κάτι σαν τους δικούς μας Απαράδεκτους-.
 
Και στη συνέχεια απλά ο Αλέξης τραβούσε το «ρρρρρρρ» λες και ήταν από την Αριζόνα. Και μιλούσε με προφορά από το Αστόρια.
 
Και δεν τα λέω μόνο εγώ αυτά. Βούηξε το twitter και άστραψε και βρόντηξε μέχρι και ο Λοβέρδος. Πολύ ορθά παρατήρησε και διερωτήθηκε: «Και τα πόδια πώς τα έχει; Δεν είσαι σε καφενείο».
 

Αλέξη, γλυκέ μου Αλέξη, σε έχω ξαναρωτήσει και θα το κάνω μέχρι να μου απαντήσεις, «τι πίνεις και δεν μας δίνεις;».
 
Κάπου εδώ μπορείτε να βάλετε και να ακούσετε τον Υπόχθόνιο και να κάνετε λίγο dub!! Είμαι σίγουρη πως βαθιά μέσα του αυτό ήθελε να κάνει ο ακομπλεξάριστος πρωθυπουργός μας.
 
Και για το σοβαρό ύφος της στήλης ετούτης:
 
Ο Μπάρακ Ομπάμα ενθουσίασε όλους με το λόγο του και την παρουσία του. Προσωπικά δεν άκουσα ακόμα το λόγο του αλλά θα το κάνω σύντομα. Και μπόρεσε να το κάνει αυτό γιατί είναι ένας σοβαρός άνθρωπος με μια πολύ καλή ομάδα από πίσω του με την οποία συνεργάζεται και σέβεται τους πολίτες που κυβερνάει και το κάθε κοινό στο οποίο απευθύνεται.
 
Και όποιος έχει τη μύγα ας τη φέρει πίσω.

 
Με βαθύτατη εκτίμηση
Η Ξανθιά 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.