Η Ξανθια: Ο Ακης, το ΠΑΣΟΚ και ο ΠΑΟΚ

Καλησπέρα, καλησπέρα…
 
Μην με ρωτάτε που ήμουν τόσο καιρό…
 
Με τον Αρτέμη ήμουν που με είχε απαγάγει γιατί δεν ήθελε να σχολιάσω τα βιντεάκια που κυκλοφορούσαν προς υποστήριξή του και για να μην τον αναγκάσω να εμφανιστεί, με το που θα αποκάλυπτα πως το κύριο χαρακτηριστικό της οργάνωσης τους είναι το παρά – αυνανίζονται γιατί μαζεύτηκαν πολλοί εκεί…!
 
Αλλά αυτά άλλη στιγμή!
 
Αντιλαμβάνεστε πως δεν γινόταν να μην επανέλθω την μεγαλειώδη αυτή τη στιγμή όπου αποφυλακίστηκε ο Άκης. Ο Άκης  ο Τσοχατζόπουλος καλέ, ο άντρας της Σταμάτη. Γιατί δυστυχώς αυτό του έμελε να τον χαρακτηρίζει για την υπόλοιπη ζωή του. Όχι τα Υπουργεία, όχι τα σκάνδαλα και οι μίζες, όχι το ότι παραλίγο να γίνει Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά το ότι η γυναίκα του έκλαψε, πόνεσε και τον έβγαλε από την φυλακή.
 

Ως παλιά ΠΑΣΟΚΑ-  παλιά αγαπημένη εκδότρια μόνο εσύ είσαι ΠΑΣΟΚ ακόμα- είχε τύχει να είμαι και εγώ μια fan του Άκη. Όχι γιατί μας ενέπνεε με τις πολιτικές του ιδέες και απόψεις αλλά επειδή ήταν στο μεγάλο Σοσιαλιστικό Κίνημα και είχε τον τρόπο να συνεπαίρνει τα πλήθη. Να συγκεντρώνει πλήθος κόσμου γύρω του και να τους κάνει ακολούθους του.
 
Υπάρχει μια ιστορία η οποία είναι καταγεγραμμένο γεγονός: κάποτε στα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ κατέβαιναν δεκάδες λεωφορεία γεμάτα με μέλη της συνοικιακής και σπουδάζουσας νεολαίας για να κατεβούν και να ψηφίσουν. Τη μια χρονιά το συνέδριο συνέπεσε με έναν αγώνα του ΠΑΟΚ. Το ένα λεωφορείο λοιπόν είχε μέσα οπαδούς του ΠΑ(Σ)ΟΚ (δύο σε ένα) οι οποίοι ήταν έτοιμοι να απολαύσουν και τα δύο παράλληλα γεγονότα. Το αποτέλεσμα; Να  περιμένουν στην είσοδο του Συνεδρίου όλοι οι ΠΑ(Σ)ΟΚΤΖΗΔΕΣ ντυμένοι ασπρόμαυρα και να ανάψουν όλους τους πυρσούς, τους οποίους είχαν για το γήπεδο, με την είσοδο του Άκη φωνάζοντας συνθήματα… μπερδεμένα μεν λίγο αλλά στην λογική του  ομάδα και κόμμα η ίδια αρρώστια.
 
Όλη η Θεσσαλονίκη θυμάται τα ατελείωτα τραπέζια στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης , στα οποία ποτέ δεν μπορούσες να υπολογίσεις τον κόσμο και το κόστος… Και όλα αυτά τα κερνούσε ο Άκης για να διασκεδάσει τα πλήθη του.  Έριχνε δε και ένα ζεϊμπέκικο στο τέλος και καταχειροκροτούνταν. Όλοι για τον Άκη τον ηγέτη.
 
Και έφτασε η ώρα που αποφασίστηκε πως ο Άκης πρέπει να καταδικαστεί για όλα τα λεφτά που έφαγε. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος ζητούσε δικαίωση στο πρόσωπό του για την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και για τις μίζες των πολλών μηδενικών που όσα και να βάλουμε  εδώ δεν θα μπορέσουμε  να αποτυπώσουμε τον πραγματικό αριθμό.  Να σημειώσουμε εδώ απλά πως όλοι αυτοί βέβαια έχουν κάνει μια αντίστοιχη μπάζα … χρημάτων, όχι θεμελίων.
 
Λειτούργησε η δικαιοσύνη, καταδικάστηκε, φυλακίστηκε, εξέτισε ποινή, αρρώστησε, ζήτησε τη βοήθεια της δικαιοσύνης και -δίκαιο ή όχι- αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του με κάποιους όρους.  Ένας από αυτούς η καταβολή 200.000 ευρώ για την εγγύηση.
 
Κυκλοφόρησε η είδηση και μαζί της και το γεγονός ότι ο Άκης δεν τα χει, καθότι δεν του έχει μείνει τίποτα. Ρέστος που λέμε! Ωστόσο τα χρήματα βρέθηκαν. Πώς; Μπορεί να ήταν όλοι όσοι συμμετείχαν στα προαναφερθέντα πάρτυ/εκστρατείες/ γλέντια που διοργάνωνε, μπορεί να έγινε έρανος, αυτό που με εξέπληξε ωστόσο είναι το γεγονός ότι δεν είδαμε το Βικάκι να κάνει καμπάνια crowfunding με το σύνθημα “Free Akis”. Τα λεφτά βρέθηκαν λοιπόν, από πού δεν ξέρουμε και μπορεί να μην μάθουμε ποτέ.  
 
Και στις 4 Μαΐου ο Άκης βγήκε, άρρωστος, καταβεβλημένος, με μια διακριτική χαίτη, μια φόρμα και προφανώς απογοητευμένος. Γιατί έξω από την φυλακή τον περίμεναν κάποιοι δημοσιογράφοι, η γυναίκα του “I wanna be Victoria Beckam”… με βερμούδα μπλουζάκι επώνυμης εταιρίας – στα βήματα της Kim Kardashian που το έκανε μόδα-  εμφανώς μποτοξαρισμένη με ένα μέτωπο αεροδρόμιο – κυριολεκτικά 10 F16 μπορούσαν να προσγειωθούν – και ένα πλήθος κόσμου, μάλλον λίγο στημένο.
 
Πολύ χαρακτηριστικά κάποιοι άρχισαν να χειροκροτούν, μόνο όταν τους έγινε νόημα, και φώναζαν «Καλησπέρα σας»… «και καλή βραδιά» θα συμπλήρωνα εγώ. Φυσικά κάποιος έτρεξε να τον αγκαλιάσει ο οποίος ήταν ο μόνος που αναγνώρισε ο Άκης καθώς έκπληκτος τον  ρώτησε τι κάνεις εσύ εδώ;
 
Και ενώ όλοι θα περιμέναμε μια λιτή δήλωση, τύπου «ναι γεια σας βγήκα είμαι ο Άκης και είμαι καλά… άντε και μια στροφή ζεϊμπέκικου –  σίγουρα της Ρίτας «αυτός ο άνθρωπος αυτός» –  συνειδητοποιήσαμε πως ο Άκης βρίσκεται ακόμα σε ώρα ΠΑΣΟΚ!
 

Κατηγόρησε την κυβέρνηση Γιώργου και Σημίτη ( και ίδρωσαν αυτοί τώρα), μας ενημέρωσε πως έληξε ο εγκλωβισμός του και ο βασανισμός του (έχετε διαβάσει Χρόνη Μίσσιο; Καμία σχέση),  αγρίεψε στη δημοσιογράφο που τον ρώτησε που βρέθηκαν τα χρήματα απαντώντας αποστομωτικά « τι με νοιάζει», και εμφανώς στα χαμένα έψαχνε σε ποιο αυτοκίνητο έπρεπε να μπει.
 
Στο τεράστιο μαύρο τζιπ, Άκη μου, θα μπεις! Με zastava θα σε παίρναμε;;; Τον κοίταξε προσπαθώντας να σηκώσει το φρύδι η Βίκυ χωρίς καμία επιτυχία! Το μόνο που δεν έκανε είναι να βγάλει το χρυσό Dunhill αναπτήρα να ανάψει ένα κερασμένο τσιγάρο όπως έκανε με Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό, όταν τους επισκεπτόταν στην διάρκεια της χούντας για να τους πείσει να ενισχύσουν οικονομικά το κόμμα (www.protagon.gr).
 
Μια ακόμα καλοστημένη παράσταση δηλαδή, αλλά με λάθος σενάριο. Γιατί συγνώμη Άκη μου, θα έπρεπε να ευχαριστήσεις τη δικαιοσύνη που σου επέτρεψε λόγω της κατάστασης υγείας σου να βγεις, τους ανθρώπους που βοήθησαν να συγκεντρωθεί το ποσό της εγγύησης σου, αυτούς που σκεφτόντουσαν θετικά ακόμα για εσένα, τους δημοσιογράφους που σε περίμεναν και σε προσφωνούσαν ακόμα υπουργέ και Πρόεδρε  – να τονίσω στο σημείο αυτό πως εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί – τους ανθρώπους που φρόντισαν το παιδί σου, τους ανθρώπους που «έσυρες» μαζί σου, τους πολίτες που έφαγες τα λεφτά τους κ.ο.κ. Για τη Βίκυ μην ανησυχείς…!
 
Και για το αστείο της στήλης τούτης…
 
Τίποτα δεν μάθατε εκεί στον Κορυδαλλό από το Λάκη Γαβαλά;;; Ούτε ένα κουρεματάκι πριν βγει ο κόσμος έξω;
 
 

Με βαθύτατη εκτίμηση,
Η Ξανθιά

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.