Η Ξανθια: Η Ελενη Αυλωνιτου και η «κυρα της Τω»

Καλησπέρα, καλησπέρα…

μετά από λίγο καιρό απουσίας!
 
Η αλήθεια είναι πως λόγω έντονων εργασιακών και συναισθηματικών καταστάσεων, αλλά και επειδή όλες αυτές οι ιώσεις που κυκλοφορούν πέρασαν πάνω από το ταλαίπωρο και γερασμένο κορμί μου… δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου.
 
I’ am back όμως, όχι βέβαια όσο δυναμικά θα ήθελα, αλλά μην μου ανησυχείτε. Άλλωστε είμαι σαν το ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πέσω ποτέ!
 
Πολλά τα ευχάριστα, δυσάρεστα και ευτράπελα γεγονότα, τα οποία συνέβησαν τον καιρό της απουσίας μου και πολλά περισσότερα αυτά που θα ήθελα να σχολιάσω. Στην ανασκόπηση της χρονιάς που μου παρήγγειλε η αγαπημένη εκδότρια μου, υπόσχομαι να το κάνω!
 
Προς το παρών, μία από τις πολλές προσωπικότητες, που μας απασχόλησαν το διάστημα τούτο, ήταν η κ. Αυλωνίτου.

Η καθ’ ης – κάπου το διάβασα αυτό τελευταία και πολύ μου άρεσε- έχει κατηγορηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας της για διάφορες παρουσίες και δηλώσεις της.

Για όσους δεν την ξέρετε και σας έχει διαφύγει η παρουσία της θα σας κάνω μια σύντομη παρουσία του προφίλ της.
 
Ελένη Βασιλείου Αυλωνίτου, έχουμε και λέμε…

Βουλευτής εκλεγμένη στην Β’ Αθηνών, πρωταθλήτρια κολύμβησης με σγουρό μαλλί – μην σας ξεγελάει το κακό πιστολάκι με το οποίο εμφανίζεται – ξανθιά (λίγο πιο σκούρη από μένα- καλοστεκούμενη να τα λέμε και αυτά. Φωτογραφήθηκε με μαγιό για το περιοδικό Down Town, επηρεασμένη προφανώς από την πολυσυζητημένη φωτογράφηση της Ραχήλ (aka Μακρή), αναφέρω τη συνέντευξη γιατί δεν έκανε τον ίδιο πάταγο όπως της συναδέλφου της. Να το ψάξετε! Μέλος του Συνασπισμού και του Σύριζα από την ίδρυση τους, αναντάμ μπαμπαντάμ αριστερή που θα έλεγε και η γιαγιά μου.
 
Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής της παρουσίας μας έχει δηλώσει τα εξής:

  • Πως μπορούμε πολύ άνετα να ζήσουμε την οικογένεια μας με 600 ευρώ
  • Ότι το ΕΚΑΣ είναι προνομιακό και πρέπει να φύγει. Κάτι σαν το 666.
  • Ευτυχώς που υπήρξε η Ελλάδα και έχει σώσει το χρεοκοπημένο ΔΝΤ. Σώσαμε και κάποιον Παναγία μου
  • Ότι η χώρα βρίσκεται σε ανάκαμψη. Ναι αυτό το γνωστό δεύτερο εξάμηνο του 2016 που έρχεται η ανάπτυξη.
  • Και η πιο σημαντική δήλωση της ότι ο Λοβέρδος είναι ο πιο γοητευτικός άντρας της ελληνικής Βουλής. Εδώ θα σωπάσω και θα χαμηλώσω το βλέμμα γιατί και εμένα μου αρέσει ο Ανδρέας, αλλά αυτό θα σας το εξηγήσω κάποια άλλη στιγμή.

 
Εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικές εκπομπές, πάντα καλοντυμένη με ένα έντονο χρώμα σε τοπ και σε σακάκι, και προκαλεί εντύπωση σε όλους τους άντρες. Ο Αυτιάς όταν την βλέπει φωνάζει αγανακτισμένος «Έλα κορίτσι μου τώρα», οι Θανάσης Πλεύρης και Δημήτρης Τσιόδρας, ακούγοντας τη δήλωση της περί δημοψηφίσματος – ότι όσοι ψήφισαν ναι στο δημοψήφισμα ήθελαν να φύγουν από το ευρώ- ξεσπάνε σε γέλια. Ο γλοιωδέστατος Μπογδάνος μένει άναυδος όταν τον ρωτάει «συγνώμη με φλερτάρετε;».
 
 Και όλο το ανδρικό επιτελείο της Πάνια ξεσπάει στα γέλια, όταν σε τηλεφωνική σύνδεση τους ανακοινώνει ότι «είμαστε λίγο πριν το τέλος». Να σημειώσουμε εδώ πως σε επόμενη εκπομπή της η Αννίτα κάλεσε έναν ιδιοκτήτη γραφείου κηδειών για να μας παρουσιάσει τα καλύτερα φέρετρα.
 
Αλλά στην Αννίτα δεν θα ξαναπάει. Το δήλωσε κατηγορηματικά. Βέβαια τώρα που άλλαξε το concept της εκπομπής μπορεί να κάνει μία guest εμφάνιση.
 
Η τελευταία και η πιο σημαντική στιγμή της, με την οποία θα γράψει ιστορία, σε συνεργασία με τον Γκιούλιβερ – τον Πάνο τον Καμμένο εννοώ, μην ψάχνετε- είναι η ανακάλυψη της ακριτικής Τω.
 
Δύο φορές τη βρήκε και έκανε και ένα τρισάγιο.

Βγήκε και δύο selfie με το που πάτησε για να μας τη δείξει. Βρήκε την ΤΩΩΩΩΩΩ!!!
 

Γατάκι Ερντογάν, διεκδικείς τα ελληνικά μας ύδατα, αλλά αν είσαι μάγκας βρες τώρα την ΤΩΩΩ. Ψάξε ψάξε δεν θα την βρεις!!! Είναι δική μας!!!! Τον εξόντωσε τον Ερντογάν! Δεν θα ξαναδηλώσει τίποτα γιατί έχουμε κρυφά νησιά.
 
Και για το σοβαρό ύφος της στήλης ετούτης ας αναφέρουμε λίγα λόγια για την ακριτική Ρω στην οποία αναφέρεται η κ.Αυλωνίτου:

Η Ρω, είναι νησίδα των Δωδεκανήσων. Βρίσκεται 2,9 ναυτικά μίλια δυτικά του Καστελόριζου. Απέχει περισσότερο από 3 ναυτικά μίλια από τα μικρασιατικά παράλια.

Έχει έκταση 1,476 στρέμματα και μέγιστο ύψος, 20 μέτρα. Είναι γνωστή και με το όνομα Άγιος Γεώργιος, από την ομώνυμη εκκλησία που βρίσκεται σ’ αυτή.
 
Η κορυφή της Ρω, είναι γνωστή ως «το Κάστρο του Κατσώνη» και δείχνει το πέρασμα του Λάμπρου Κατσώνη από εκεί, όταν κατέλαβε το κάστρο του τουρκοκρατούμενου Καστελόριζου, τον Ιούλιο του 1788.


 
Η Δέσποινα Αχλαδιώτου(1890-1982) Η «κυρά της Ρω», καταγόταν από το Καστελόριζο. Από το 1927 ως το 1940, ζούσε στη Ρω με τον σύζυγό της Κώστα και ασχολούταν με την κτηνοτροφία. Το 1940, ο σύζυγός της πέθανε. Η Δέσποινα Αχλαδιώτου, πρόσφερε μεγάλη βοήθεια στις συμμαχικές δυνάμεις στα Δωδεκάνησα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Για περίπου 35-40 χρόνια , πήγαινε στη Ρω και ύψωνε την ελληνική σημαία, σαν ένδειξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας σε αυτή. Υπήρχαν όμως και περιπέτειες με Τούρκους, που εκμεταλλευόμενοι την απουσία της, ύψωσαν, προσωρινά τη δική τους σημαία τόσο στη Ρω όσο και στη γειτονική Στρογγύλη. Η Δέσποινα Αχλαδιώτου τιμήθηκε από τη Βουλή, την Ακαδημία Αθηνών στις 30 Δεκεμβρίου 1975, το Πολεμικό Ναυτικό και άλλους φορείς. Επίσης, έχει εκδοθεί γραμματόσημο με την προσωπογραφία της.
 
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η κ. Αυλωνίτου είναι ακόμα Βουλευτής και κάνει παρέα με τον Κασιδιάρη.

 

Με βαθύτατη εκτίμηση,

Η Ξανθιά

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.