Η τηλενουβελα του ΣΥΡΙΖΑ

Της έκδοσης

Η αλήθεια είναι ότι εμπειρία από την διαχείριση κομματικών μηχανισμών δεν έχουμε εξ ου και μπορούμε να θεωρήσουμε πως η υπέρμετρη δυσκολία του όλου εγχειρήματος, ειδικά αν πρόκειται για κόμμα της αριστεράς, αποτελεί μιας κάποιας μορφής δικαιολογία.

Αυτό αν θεωρούσαμε βέβαια ότι υπάρχει οποιαδήποτε λογική και κυρίως ικανή δικαιολογία για τα όσα συνεχίζουν να διαμείβονται στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με αποκορύφωμα το 4ημερο συνέδριο «παρωδία» που όπως πολύ σωστά, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, σχολίασε σύνεδρος, μόνο σε τηλενουβέλα και μάλιστα κακής κοπής προσιδιάζουν.

Η αλήθεια είναι ότι τίποτα από τα όσα έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του τετραημέρου δεν μας φαίνεται λογικό σε όρους πολιτικής και δη για ένα κατά τα λεγόμενα προοδευτικό αριστερό κόμμα, αρχικά γιατί τίποτα εκ των όσων έγιναν δεν έκρυβε έστω και «δείγμα» πολιτικής εν αντιθέσει με τα υπέρμετρα ποσοστά προσωπικών φιλοδοξιών, εγωπάθειας και πλήρους απόστασης από τα ζητήματα της κοινωνίας που πέρασαν από το βήμα του.

Δεν είναι δε ζήτημα ενός προσώπου, ακόμα και αν κανείς βρίσκεται στον αντίποδα της συμπάθειας του νέου προέδρου και των πρακτικών του, αλλά όπως επιβεβαιώθηκε και πάλι ζήτημα όλων, όσων τελικά απέμειναν να συνιστούν αυτό που σήμερα περιφέρει τον τίτλο του κόμματος. Συμπεριλαμβανομένων των 2.700 συνέδρων που συμμετείχαν στην σχετική διαδικασία.

Λυπηρό το λιγότερο, γιατί ο θυμός όσων στήριξαν το εγχείρημα είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της αριστεράς στο παρελθόν, έχει παρέλθει προ πολλού. Θυμώνεις άλλωστε με κάτι που θεωρείς έστω ότι σε αφορά και σε κάθε περίπτωση σε νοιάζει. Και αυτές οι εποχές για μια μεγάλη πλειοψηφία υποστηριχτών και ψηφοφόρων για τα καλά έχουν παρέλθει…με τους μοναδικούς που φαίνεται ωστόσο να το αγνοούν όσοι ακόμα συμμετέχουν στα απομεινάρια αυτού, περιμένοντας δεν ξέρουμε τι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.