Η συζητηση για τον προυπολογισμο

Τελικά γιατί γίνεται η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό; Είναι ένα ερώτημα που εύλογα γεννιέται στο μυαλό του ατόμου βλέποντας επί τόσες ημέρες στη Βουλή τους κυβερνώντες και την αντιπολίτευση να κονταροχτυπιούνται για αυτόν.

Κατ’ αρχήν στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού δεν λαμβάνεται υπόψη καμία παρατήρηση. Ο προϋπολογισμός αποφασίζεται και καταρτίζεται από τον εκάστοτε υπουργό οικονομίας και δεν δέχεται περαιτέρω διεργασία. Άρα γιατί να συζητείται στη Βουλή; Για ποιο λόγο οι παρακολουθούντες τη συζήτηση μέσω της τηλεόρασης να ακούν τους βουλευτές των κομμάτων να τοποθετούνται για αυτόν και πολλές φορές να ανταλλάσουν και διαξιφισμούς;

Δεύτερον είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο προϋπολογισμός αυτός δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Ο προϋπολογισμός που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση το χρόνο που μας έρχεται θα είναι διαφορετικός αυτού που κατατίθεται προς ψήφιση.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, και η φετινή συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα είναι μια συζήτηση μόνο με πολιτικές κορόνες και έντονη αντιπαράθεση για να κερδηθούν οι εντυπώσεις.

Δεν θα είναι μια πραγματική συζήτηση για την οικονομία και τις σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις που αυτή μπορεί να έχει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.