Η Συνταγματικη αναθεωρηση

Η αναθεώρηση του Συντάγματος τις τελευταίες ημέρες και πάλι στο προσκήνιο με τα δύο μεγάλα κόμματα να τρέχουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις επί του θέματος. Είναι γεγονός ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος πρέπει να γίνει με σύνεση και τα κόμματα της Βουλής οφείλουν να ξεφύγουν από τις οποιεσδήποτε κομματικές αγκυλώσεις και τις κομματικές σκοπιμότητες προκειμένου ο νέος καταστατικός χάρτης που θα προκύψει να είναι σύγχρονος. Γιατί το Σύνταγμα δεν μπορεί να αλλάζει κάθε λίγο.

Τα κόμματα πρέπει να αντιμετωπίσουν με σύνεση και να βρουν τη χρυσή τομή σε θέματα που άπτονται της παιδείας, της προστασίας του περιβάλλοντος και μετά τα τελευταία γεγονότα με τις υποκλοπές, θέματα που έχουν άμεση σχέση με την υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Τα άρθρα που θα αναθεωρηθούν θα πρέπει να οδηγούν την ελληνική δημοκρατία στο μέλλον και γι’ αυτό απαιτείται η μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Με νηφαλιότητα τα κόμματα, απαλλαγμένα από λαϊκίστικες αντιλήψεις θα πρέπει να τολμήσουν μια Συνταγματική αναθεώρηση που θα προωθεί πρωτίστως τη Δημοκρατία και θα αίρει τις οποιεσδήποτε αγκυλώσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.