Η Σμυρνη- αγαπημενος προορισμος και οι εργαζομενοι

Για ένα τριήμερο βρέθηκα σε έναν αγαπημένο μου προορισμό, τη Σμύρνη της Τουρκίας. Μια πόλη που θα ήθελα πολύ να ζω!!! Μια πανέμορφη ευρωπαϊκή πόλη που όποιος την επισκεφτεί την ερωτεύεται. Μια πόλη που δύσκολα θα δεις μαντίλα και φερετζέ, μιας και η πλειοψηφία είναι «αντίθετη» με τη σημερινή κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν. Και βέβαια δεν θα πάρω μέρος και δεν πήρα  ποτέ στο τι πιστεύουν οι φίλοι μου γύρω από την μαντίλα. Είναι καθαρά θέμα πίστης και πιστεύω. Και έχουν πιστεύω «όλοι» δίκαιο  γύρω από το θέμα αυτό!!!
 
Πέρασα ένα θαυμάσιο τριήμερο παρέα με αγαπημένους φίλους μου,  τον βουλευτή της αντιπολίτευσης και πρώην πρόεδρο του επιμελητηρίου Μεμέτ αλί Σουσάμ και τον νυν πρόεδρο του επιμελητηρίου Ζεκέρια Μουτλού!!! Αφού συζητήσαμε τα τρέχοντα οικονομικά θέματα της Ελλάδας και της Τουρκίας, καταλήξαμε σε ένα βιοτεχνικό πάρκο!!!
 
Σε ένα οργανωμένο κράτος όπως είναι η Τουρκία όλα είναι σε μια τάξη και δεν έχει καμία σχέση με το δικό μας μπάχαλο που ζούμε και το ονομάζουμε Ελλάδα!!! Όλες οι παραγωγικές μονάδες «βιοτεχνίες» έχουν το  δικό τους «βιοτεχνικό πάρκο» και είναι όλοι μαζεμένοι εκεί, γιατί; Ή είσαι εκεί ή δεν είσαι πουθενά!!
 
Σε ένα βιοτεχνικό πάρκο τα έπιπλα, σε άλλο τα παπούτσια, σε άλλο τα γκαράζ-λαμαρινάδες, οι ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων, σε άλλο τα είδη υγιεινής κ.λπ-κ.λπ!!! Μόνο σε ένα από αυτά τα πάρκα που είναι περιφραγμένα και με ελεγχόμενη την είσοδο – έξοδο δουλεύουν 35.000 άτομα!!! Που πιάνουν όλοι την ίδια ώρα δουλειά 9 το πρωί με 6 το απόγευμα  κάθε μέρα εκτός Κυριακής!!!
 
Το ξεχωριστό στην όλοι υπόθεση είναι ότι στις 9 παρά τέταρτο κλείνουν για όλους, «μα για όλους» τους εργαζομένους οι πόρτες και απαγορεύεται η είσοδος!!! Δεν θέλω να πω περισσότερα και καταλήγοντας σκέφτηκα κάτι!!!
 
Σε πόσο καιρό η δίκη μας εργατική νομοθεσία και οι εργαζόμενοι μαζί θα  είχαν τινάξει στον αέρα τις 2.500 βιοτεχνίες που είναι σε ένα χώρο όλες μαζί;;; Δεν θα κάνανε μια απεργία;;; μια κατάληψη;;; δεν θα ζητούσαν μείωση ωρών εργασίας και αυξήσει ημερομισθίου;;; το ΠΑΜΕ;
 
Βρε τι φταίει, τι φταίει που δεν πάμε μπροστά;;; 

Ο Μητσοτάκης, ο Κοτσάκης και η …γλυφτική

Ήταν 15 Οκτωβρίου 2006 όταν έγιναν οι δημοτικές εκλογές. Υποψήφιοι δήμαρχοι Κομοτηνής ο Τ. Βαβατσικλή και ο Δ. Κοτσάκης.  Τα γραφεία τους στην πλατεία Κομοτηνής και των δυο και σχεδόν πολύ κοντά.
Απόλυτο φαβορί ο Τ. Βαβατσικλής και πολύς κόσμος μαζεμένος στο εκλογικό του κέντρο. Όμως η κάλπη άλλα έδειξε και νικητής της βραδιάς ήταν ο Δ. Κοτσάκης. Όταν πλέον ξεκαθάρισε το αποτέλεσμα, όλος ή «σχεδόν» όλος ο κόσμος που βρισκόταν στο γραφείο του πρώτου σιγά σιγά μετακινήθηκε και έλαβε μέρος στους πανηγυρισμούς του Δ. Κοτσάκη!!!

Ένας μάλιστα γνωστός «αγωνιστής» και «εγκάθετος», αφήνει τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, αρπάζει της Ν.Δ και έβγαλε τα συκώτια του να φωνάζει και να ζητωκραυγάζει υπέρ του Κοτσάκη. Μια παρέα εμείς από μακριά σχολιάζαμε το «μπουλούκι» και το  γεγονός που βλέπαμε, λέγοντας πολλά και διάφορα για τους γλύφτες της εξουσίας.

Περάσανε τα χρόνια και προχθές η ίδια παρέα βλέπαμε στην τηλεόραση τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τον αρχηγό της Ν.Δ. Για πότε προλάβανε  οργανώθηκαν, για πότε έτρεξαν να αγκαλιάσουν τον Κυριάκο οι γλύφτες δεν περιγράφεται. Πού το βρίσκουν τόσο σάλιο δεν μπορώ να καταλάβω όλοι αυτοί οι γυμνοσάλιαγκες. Αυτό πάντως που μάς έκανε εντύπωση ήταν κάτι παλιά «λαμόγια» που χώθηκαν δίπλα στον Κ. Μητσοτάκη και δεν φτάνει που δεν ξεκολλούσαν, στηνόταν σαν γύφτικα σκεπάρνια στις κάμερες για να τους βλέπει όλη η Ελλάδα και να αναφωνεί. ΟΥΣΤ κοπρίτες.

Θα βρεθούν κάποιοι να του το πουν και να το καταλάβει ο Μητσοτάκης και να τους απαγορεύσει να περνάνε ακόμη και έξω από το γραφείο του, ή θα τους κάνει πάλι υπουργούς, διώχνοντας και αυτούς τους ελάχιστους ψηφοφόρους που απομείνανε στην Ν.Δ;  

Οι έξυπνοι καλούν με απόκρυψη

Τι κακιά συνήθεια και αυτή να καλούν με απόκρυψη αριθμού; Γιατί θέλουν να κρυφτούν; Έχουν κάτι να κρύψουν; Η τεχνολογία πρέπει να το παραδεχτούμε ότι σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό κατάφερε και απέτρεψε τις φάρσες!!!
Εγώ πάντως όταν με παίρνουν τηλέφωνο από απόκρυψη το σηκώνω και λέω:
«Κλείσε, θα σε πάρω εγώ σε λίγο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.