Η σχολικη στεγη, τα Υπουργεια, και εμεις

Της Έκδοσης

Στην αρχή της εβδομάδας, με αφορμή την επίσκεψη του βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είχε γίνει αναφορά στις ανάγκες που υπάρχουν για την σχολική στέγη στην Κομοτηνή, όπου τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια, οι ανάγκες είναι μεγάλες.
 
Και ενώ η αναζήτηση για ελεύθερο χώρο και στέγη στην Κομοτηνή είναι γνωστή, ίσως η λύση θα μπορούσε να προέλθει από την αξιοποίηση υφιστάμενων δομών, που υπολειτουργούν ή είναι ουσιαστικά εγκαταλελειμμένες.
 
Στην Αθήνα, το Υπουργείο, ο Δήμος και η ΚΤΥΠ ΑΕ, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, με το δήμο να λαμβάνει, χωρίς αντάλλαγμα, οκτώ ακίνητα για να χρησιμοποιηθούν ως σχολικοί χώροι, κυρίως για την κάλυψη των αναγκών της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, ένα πρόβλημα το οποίο έχουμε και στην περιοχή μας.
 
Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια στην περιοχή μας που έχει η συγκεκριμένη εταιρεία (πέρα του παλιού δικαστικού μεγάρου, το οποίο όμως έχει άλλες δυσκολίες) όμως ακόμα και αν δεν υπάρχουν, θα πρέπει να διερευνηθεί αν μπορούν να βρεθούν άλλα, έστω και ως οικόπεδα, που «λιμνάζουν» και ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, που μπορούν να αξιοποιηθούν με αυτό τον τρόπο.
 
Γιατί δυστυχώς, παρά τις καλές προθέσεις, όλοι οι σχεδιασμοί που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, θα ολοκληρωθούν σε βάθος χρόνου, και οι μαθητές του σήμερα, πέρα από την πανδημία, δεν μπορούν να περιμένουν…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.