Η «περιπτωση» Κασσελακη

Της έκδοσης

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι λοιπόν ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ καθώς τα 138.000 και πλέον μέλη του κόμματος του έδωσαν στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών ποσοστό 56,6% έναντι της συνυποψήφιάς του Έφης Αχτσιόγλου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ένα πρόσωπο που στην κυριολεξία μετρά λιγότερο του ενός μηνός διάστημα δημόσιου τουλάχιστον πολιτικού βίου, ένα διάστημα ωστόσο κατά το οποίο κατάφερε να γίνει όχι απλά “talk of the town” αλλά «αγαπημένο» παιδί των ΜΜΕ που φρόντισαν να μην χάσουν στιγμή από την καθημερινότητά του ιδίου, ακόμα και του σκύλου του, το πρόγραμμα του οποίου μαθαίναμε αναλυτικά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης λοιπόν ο οποίος πέραν της αγάπης των ΜΜΕ, ως έναν βαθμό λογική, κατάφερε επίσης να γίνει είτε υπερβολικά αγαπητός είτε το αντίθετο. Συγκεντρώνει δηλαδή είτε ιδιαίτερα θερμά συναισθήματα υποστήριξης είτε μεγάλης απέχθειας στο πρόσωπό του.

Σε κάθε περίπτωση ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αν σε ένα ή δύο πράγματα συμφωνούν όλοι είναι τα εξής:

Ότι 1ον ανοίγει μια νέα σελίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, με τον ίδιο να καλείται να δώσει εξετάσεις ακόμα και σε βασικά πράγματα μιας και ούτε καν τις πολιτικές του θέσεις σε κρίσιμα ζητήματα δεν ακούσαμε και

2ον ότι η περίπτωση «Κασσελάκη» που εμφανίστηκε και μέσα σε 20 μέρες κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος σε ένα κόμμα με δυναμική κυβερνησιμότητας, είναι σίγουρα παράδειγμα μοναδικό που θα πρέπει να μελετηθεί από τις αρμόδιες σχολές Πολιτικής Επιστήμης.

Το πρώτο σοβαρό «κρας τεστ» πάντως για το νέο πρόεδρο δεν είναι μακριά, καθώς μας χωρίζουν λίγοι μόλις μήνες από τις Ευρωεκλογές του 2024 που θα κληθεί να αποδείξει το κατά πόσο η θερμή «υποδοχή» του από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεπάγεται και σε θερμότερα ποσοστά σε επίπεδο ψήφων. Οψόμεθα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.