Η Παναγια η Εγγυητρια γινεται η εφεστια εικονα του Ιασμου

Εγκαθίσταται στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιάσμου το Σάββατο 1 Οκτωβρίου

Ένα σπουδαίο θρησκευτικό γεγονός για τους ορθόδοξους χριστιανούς της περιοχής πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και ώρα 18.00 στην πλατεία Ιάσμου.

Ο λόγος για την υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Εγγυήτριας, η οποία θα μεταφερθεί και θα εγκατασταθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου και θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος.

Όπως πληροφορούμαστε, πρόκειται για πρωτότυπη Εικόνα που αγιογραφήθηκε από τους πατέρες στη σκήτη του Αγίου Ανδρέα, του Αγίου Όρους και ονομάστηκε από τους ίδιους ως Παναγία η Εγγυήτρια. Η Παναγία η Εγγυήτρια θα εορτάζει στις 6 Οκτωβρίου καθώς είναι αφιερωμένη στην απελευθέρωση του Ιάσμου και αγιογραφήθηκε μετά από συζήτηση με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

Επίσης ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, υμνογράφος της Εκκλησίας μας,  ανέλαβε τη σύνθεση σχετικής Ιεράς Ακολουθίας που θα αναφέρεται τόσο στο πρόσωπο της Παναγίας όσο και την απελευθέρωση του Ιάσμου. Ακολουθία που θα ψάλλεται την ημέρα της απελευθερώσεως του Ιάσμου.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων είχε καταθέσει πρόταση για καθιέρωση των ελευθερίων του Ιάσμου τον Σεπτέμβριο του 2022. Πρόταση που έγινε ασμένως αποδεκτή από τον Δήμαρχο Ιάσμου που εκκίνησε τις αναγκαίες διαδικασίες, εισάγοντας το θέμα τον Μάρτιο του 2022 στο δημοτικό συμβούλιο, που υιοθέτησε ομόφωνα την πρόταση. Το σχετικό αίτημα έτσι εστάλη στο Υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ για την καθιέρωση της ημέρας τοπικής αργίας.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.