Η ΠΑΜ-Θ χρηματοδοτει το «ΒΗΜΑ της Ορεστιαδας»

Της Έκδοσης

Ποσό έως 6.000 ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο του Διαφημιστικού Προγράμματος τουριστικής της προβολής για το 2021 για το «ΒΗΜΑ της Ορεστιάδας».

Δεν μιλάμε για νέο έντυπο στην εκδοτική πραγματικότητα της ΠΑΜ-Θ αλλά χρήση από πλευράς της Περιφέρειας μιας ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσας και πρωτότυπης δράσης της Πανελλαδικής εμβέλειας εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ».

Ειδικότερα σύμφωνα με την Πρόσκληση Εκδήλωση Ενδιαφέροντος που δημοσιεύτηκε στο Διαύγεια, με μοναδικό παραλήπτη (!) την εταιρεία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ ΑΕ, ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη, στις 3 Οκτωβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει με την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» μια ένθετη 16σέλιδη εφημερίδα όπου η μαθητική κοινότητα της Ορεστιάδας θα αναλάβει χρέη «δημοσιογράφων» καταγράφοντας τις δικές τους απόψεις αλλά και την δική τους καθημερινότητα από την Ορεστιάδα.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην περιγραφή της δράσης πρόκειται για «Mία πρωτότυπη δράση με την έκδοση της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ την 3η Οκτωβρίου 2021.

Αναλυτικότερα, Το Βήμα της Κυριακής στηρίζει τους νέους ανθρώπους της Περιφέρειας και της Ακριτικής Ελλάδας και κάθε μήνα – από τον Δεκέμβριο 2020 – εκδίδει την 16σέλιδη ένθετη εφημερίδα, που η μαθητική κοινότητα της εκάστοτε περιοχής ετοιμάζει με την καθοδήγηση της έμπειρης συντακτικής ομάδας του Βήματος της Κυριακής.

Την Κυριακή 03/10/2021, ανοίγει η νέα σχολική χρονιά με ΤΟ ΒΗΜΑ της Ορεστιάδας, που θα κυκλοφορήσει Πανελλαδικά, σε τιράζ 80.000 φύλλων και για πρώτη φορά θα καταγράψει την οπτική πλευρά μιας μεγάλης ομάδας νέων από την όμορφη Ορεστιάδα».

Ως προς την δράση αυτή καθ’ αυτή όπως γράψαμε και παραπάνω την κρίνουμε ως επιτυχημένη και ενδιαφέρουσα όπως κάθε πρωτοβουλία που δίνει βήμα, και δη σε πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ, στους πολίτες και δη στους νεότερους.

Πέραν αυτού όμως οφείλουμε να επισημάνουμε τα ερωτηματικά μας ως προς την κατ’ ουσίαν απευθείας ανάθεση από πλευράς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο εν λόγω μέσο έναντι άλλων αντίστοιχων χαρακτηριστικών και βεληνεκούς και δευτερευόντως το ερωτηματικό μας ως προς την επίτευξη του σκοπού της χρηματοδότησης που όπως ρητώς αναγράφεται αφορά στην «Διαφημιστική προβολή τουρισμού – πολιτισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ έτους 2021». Έργο για το οποίο έχει δεσμευτεί ποσό της τάξεως των 20.000 ευρώ  (δείτε σχετικά Δ.Ο.1651/11-5-2021) για το υπόλοιπο του οποίου επίσης ουδεμία ενημέρωση έχουμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.