Η ωρα της ολης  Σοσιαλιστικης Δημοκρατικης Αριστερας

Και το θαύμα χρειάζεται χρόνο,

μέχρι να ωριμάσει

Αργ. Μαρνέρος, Άν-θρωπε

Οι προ-τάσεις για αρχική σύγκλιση και μεταγενέστερη συγχώνευση των σοσιαλιστικών/αριστερών δυνάμεων που σήμερα κινούνται στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ (ή και αλλού) συνιστά ιστορική και πολιτική αναγκαιότητα.

Προφανώς ένα τέτοιο εγχείρημα θα προσκρούσει σε αμοιβαίες καχυποψίες, σε ιδεολογικές διαφωνίες ή και σε προσωπικές πορείες υψηλών στελεχών και των δύο κομμάτων. Προφανώς αυτός ο τοκετός θα έχει παρενέργειες, όπως π.χ αποχωρήσεις ένθεν/κακείθεν, αυτονομήσεις ή εντάξεις σε άλλους πολιτικούς χώρους. Αυτό όμως δεν πρέπει να αναχαιτίζει τη διαδικασία διαμόρφωσης μιάς ενιαίας παράταξης, νέας  και ικανής να αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Απευθυνόμενος λοιπόν, όπως έχω κάνει και στο παρελθόν, στους ανήκοντες στα διάφορα μορφώματα των αριστερών και σοσιαλιστικών αποχρώσεων, στέλνω ένα μήνυμα ενότητας:

«Σύντροφε της κοντινής γειτονιάς και της πλαϊνής πόρτας,

  • προφανώς ανάμεσά μας στέκουν ιδεολογικές διαφοροποιήσεις και κομματικές στρατηγικές
  • προφανώς ανάμεσά μας στέκουν διαφορετικές ερμηνείες ιστορικών γεγονότων και δραματικών περιόδων
  • προφανώς ανάμεσά μας στέκουν εκατέρωθεν καχυποψίες που δημιουργήθηκαν από ατομικές πορείες στελεχών και συλλογικές αποφάσεις οργάνων
  • προφανώς ανάμεσά μας στέκουν λάθη και πάθη, μικρότητες και ακρότητες, δοξασίες και φιλοδοξίες, διαφωνίες και παραφωνίες.

Είναι όμως εξίσου προφανές ότι ανάμεσά μας δεν πρέπει να στέκουν όλα τα παραπάνω αφού στη σημερινή συγκυρία δεν εκφράζουμε απλώς πόθους κι ελπίδες αλλά καλούμαστε να αδράξουμε το ιστορικοπολιτικό momentum για να δώσουμε στον ελληνικό λαό αυτό που η Σοσιαλιστική Δημοκρατική Αριστερά εδώ και έναν αιώνα υπόσχεται:

ελευθερία – ισοπολιτεία – ισονομία – δικαιοσύνη – αλληλεγγύη – δικαιώματα – συμμετοχή – λογοδοσία και πάνω από όλα ουσιαστική δημοκρατία.

Πιστεύει άραγε κάποιος σοσιαλιστής, αριστερός, κεντροαριστερός πολίτης ή κάποιος εκπρόσωπος σχετικού κομματικού φορέα ότι τα προφανή αρνητικά που κατέγραψα είναι αρκετά για να ανακόψουν – για μια ακόμα φορά – το ένα και μοναδικό προφανώς θετικό που είναι η προοπτική μιας Κυβερνώσας Σοσιαλιστικής Δημοκρατικής Αριστεράς;

Αν ναι, ας έχει το θάρρος να πει δημόσια πως αρνείται την ιστορική στιγμή και τη λαϊκή βούληση.

Αν όχι, ας υπερβεί τα μικρά για να ετοιμάσουμε όλοι μαζί τα Μεγάλα του Αύριο, πριν η φθορά, οι διενέξεις και οι αρχηγισμοί μας στείλουν, και πάλι, στην κακή πλευρά της Ιστορίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.