Η ωρα της αληθειας για τους υποψηφιους σε Δημους και Περιφερειες

Της έκδοσης

Μπορεί η επικαιρότητα να κυριαρχείται ακόμα από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην περιοχή μας, όμως ο πολιτικός χρόνος, όπως αυτός καθορίζεται από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, είναι αμείλικτος.

Με την τελική ημερομηνία να είναι η 31η Αυγούστου, οι υποψήφιοι όσο έτρεξαν και όσο προσπάθησαν, προσπάθησαν, και τώρα έρχεται η ώρα των συνδυασμών, για να φανεί πόσοι κατάφεραν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό των υποψηφίων συμβούλων, που στους Δήμους, είναι σημαντικός.

Και επειδή όπως έλεγε και ο Γουόρεν Μπάφετ, μόνο όταν φεύγει η παλίρροια ανακαλύπτεις ποιος κολυμπά γυμνός, κινδυνεύουμε στην Περιφέρεια γενικότερα να γίνουμε παραλία γυμνιστών.

Ένα από τα θύματα των αμείλικτων αριθμών ήταν ο συνδυασμός των Στρατιάδη Λουτατίδη «Δήμος για όλους», που παρά τις προσπάθειές τους, που ομολογουμένως ξεκίνησαν πολύ αργά, δεν κατάφεραν να καλύψουν τον προαπαιτούμενο αριθμό.

Στην ίδια μοίρα φαίνεται πως είναι και άλλοι συνδυασμοί, όπως έγινε στο Δήμο Ιάσμου, με δύο συνδυασμούς να έσονται εις σάρκα μία, αφήνοντας μόνο δύο εν δυνάμει συνδυασμούς εκτός και αν η Λαϊκή Συσπείρωση καταφέρει να συσπειρωθεί αρκετά και να μπορέσει να συμμετέχει στις εκλογές.

Να σημειώσουμε εδώ, πως το τελευταίο διάστημα οι συγχωνεύσεις συνδυασμών επιταχύνονται, από την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη στο Σουφλί, και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος.

Στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών οι συνδυασμοί είναι δύο από την αρχή, και τόσοι φαίνεται ότι θα παραμείνουν, με τη μάχη να δίνεται μεταξύ Χαριτόπουλου και Ιωάννου, ενώ στο Δήμο Αρριανών φαίνεται πως θα έχουμε τρεις διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου, και βλέπουμε.

Όσο για την Περιφέρεια ΑΜΘ, τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά μέχρι τώρα, με την επίσημη είσοδο στις εκλογές των συνδυασμών από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, που θα πρέπει να θεωρήσουμε πως παρά την καθυστερημένη είσοδό τους, λόγω κομματικού μηχανισμού, ευκολά ή δύσκολα θα συμπληρώσουν ψηφοδέλτια, να απομακρύνουν την περίπτωση εκλογής από την πρώτη Κυριακή.

Πέρα από την Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση του κ. Μέτιου, και την Περιφερειακή Σύνθεση του κ. Τοψίδη, έχουμε την Λαϊκή Συσπείρωση και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που θα δώσουν και αυτές τη μάχη τους, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, αν και λίγες μέρες πριν οι προεργασίες θα πρέπει να έχουν γίνει πολύ υπόγεια, η εμφάνιση και άλλης παράταξης, δεξιότερα των υπολοίπων, κρίνοντας από τα ποσοστά που έλαβαν Σπαρτιάτες, Νίκη και Ελληνική Λύση στην ΠΑΜΘ στις προηγούμενες εκλογές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.