Η οικονομια δεν περιμενει

Το αρνητικό κλίμα της οικονομίας έχει επηρεάσει το επιχειρηματικό δαιμόνιο των Ελλήνων. Σχετική μελέτη αποκαλύπτει ότι οι νέες επιχειρήσεις που ιδρύονται είναι και λιγότερες και μικρότερες, με την πλειονότητά τους να συγκεντρώνεται στην Αθήνα.

Δύσκολες ημέρες περνά η βιομηχανία και αυτό αποτυπώνεται στην κατακόρυφη πτώση τόσο του αριθμού ίδρυσης νέων επιχειρήσεων στη μεταποίηση όσο και στο μέγεθος των αρχικών κεφαλαίων που επενδύονται. Σε λίγο καλύτερη μοίρα είναι οι υπηρεσίες, το εμπόριο και ο τουρισμός, αλλά η τάση παραμένει πτωτική.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν άλλη μία φορά ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης. Η χώρα πληρώνει το θολό κλίμα γύρω από την επιχειρηματικότητα.

Γραφειοκρατία, πολυνομία και διαφθορά στο Δημόσιο εξακολουθούν να πνίγουν την επιχειρηματική δραστηριότητα. Ακόμα και οι εξαγγελίες για έμφαση στην ανάπτυξη της περιφέρειας αποδεικνύονται γράμμα κενό.

H έλλειψη υποδομών, ο κακός σχεδιασμός, τα ανεπαρκή κίνητρα έχουν αφήσει την περιφέρεια στην τύχη της. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δε φαίνεται να ανατρέπουν την κατάσταση. H κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι χρειάζονται μέτρα, τα οποία όμως δεν λαμβάνει ή, όταν τα αποφασίζει, είναι άτολμα και ελλιπή. Αλλά η οικονομία δεν περιμένει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.