Η οικονομια απαιτει οραμα

Τους απαραίτητους πόρους προσπαθεί να εξασφαλίσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ώστε να μην πάει ο πρωθυπουργός με άδεια χέρια στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο Κώστας Καραμανλής δέχεται εισηγήσεις από τους κορυφαίους υπουργούς του να εμφανιστεί ως ο Πρωθυπουργός που κάνει μεταρρυθμίσεις.

Πολύ πιθανό, για χάρη δημιουργίας εντυπώσεων, φαντάζει το σενάριο ο πρωθυπουργός να ρίξει μερικά πυροτεχνήματα τα οποία όμως δεν φθάνουν για να κερδηθεί το στοίχημα της οικονομίας.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας απαιτεί σαφές όραμα, καθώς και τόλμη για την υλοποίησή του.

Τα εγκαίνια της ΔΕΘ αποτελούν μία δεύτερη ευκαιρία για τη Νέα Διακυβέρνηση να αποδείξει ότι ενάμισι χρόνο μετά τις εκλογές έχει πλέον στρατηγική για την οικονομία αλλά και βούληση για να την εφαρμόσει.

Η περσινή ομιλία του κ. Καραμανλή ήταν γεμάτη γενικολογίες και ευχολόγια αλλά και καταγγελίες για τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης. Οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι όμως περιμένουν από τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα εξασφαλίζουν τη δημοσιονομική σταθερότητα, την αναπτυξιακή δυναμική και θα εκσυγχρονίζουν το κράτος.

Είναι αποκλειστική ευθύνη και καθήκον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να καταστήσουν τη φετινή ΔEΘ αφετηρία για έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την απαξίωση στην οποία την οδήγησαν με τις επιλογές τους και τους χειρισμούς τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.