Η μη «δυσπροσιτη» Θρακη

Της έκδοσης

Λάβρος κατά του Υπουργού Παιδείας και της πρόσφατης απόφασής του  που αφορά στις μοριοδοτήσεις σχολείων και τον ορισμό των δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων όλης της χώρας, εμφανίστηκε με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης κ. Μιχάλης Βασιλειάδης.
 
Και ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναγνώσουν αναλυτικά την σχετική ανακοίνωση στις σελίδες του «ΠτΘ» ο κ. Βασιλειάδης εκφράζει αντίδρασή του απέναντι στην εν λόγω απόφαση-  της οποίας η δημοσίευση σε ΦΕΚ αναμένεται,- η οποία θέλει μόλις 17 μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να «λαμβάνουν» τον χαρακτηρισμό των δυσπρόσιτων, μη μασώντας τα λόγια του και κατηγορώντας τον κ. Γαβρόγλου και την κυβέρνηση κατ’ επέκταση για εμπαιγμό, «πολιτική ανακολουθία» και «αθέτηση των διαβεβαιώσεων-υποσχέσεων» απέναντι στην τοπική κοινωνία, υπενθυμίζοντας τόσο την απάντηση του Υπουργού σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ όσο και τα όσα ο ίδιος δήλωσε στην προσυνεδριακή σύσκεψη για το 6ο αναπτυξιακό συνέδριο της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης.
 
Και δια του λόγου το αληθές να υπενθυμίσουμε μόλις την πρώτη εξ αυτών, την απάντηση δηλαδή του κ.Γαβρόγλου στην ερώτηση του Ιλχάν Αχμέτ στην οποία αφού συμφώνησε με τον δεύτερο για τα περί δυσπρόσιτων περιοχών τόνισε πως «Το έγγραφο συνεχίζει να τα χαρακτηρίζει ως σχολεία σε δυσπρόσιτες περιοχές και δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί να µην συνεχίσουν να υπάρχουν, αν τα στοιχεία τα σηµερινά συνεχίσουν να υφίστανται. Οπότε νοµίζω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».
 
Άρα δύο είναι τα τινά, ή άλλαξαν δραματικά τα στοιχεία τα οποία υφίσταντο την περίοδο της απάντησης του κ. Γαβρόγλου (Ιούνιος του 2017), που ειδικά στο κομμάτι των βασιζόμενων στις γεωγραφικές συνθήκες της περιοχής «συνθηκών» κομματάκι δύσκολο και να μην πήρε κανένας μας χαμπάρι, ή άλλαξαν «δραματικά» οι απόψεις του Υπουργού.
 
Σε κάθε περίπτωση κάτι μας λέει πως τα κενά στις σχολικές μονάδες της Ροδόπης και δη αυτές συγκεκριμένων περιοχών, βλέπε Σαπών, Ιάσμου, Ξυλαγανής και ορεινής Ροδόπης, θα είναι πολλά.
 
Αφήστε και το θετικό της υπόθεσης που προφανώς δεν αντιληφθήκαμε οι Θρακιώτες, το ότι πλέον δεν είμαστε δυσπρόσιτη περιοχή. Χαρμόσυνο νέο το οποίο μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι θεσμικοί της περιοχής αναμένεται να γιορτάσουν με διαφόρων λογής «σιέστες» με το που θα διαφανεί στα σύνορα του νομού Ξάνθης η ανάπτυξη που βρίσκεται καθοδόν. Αν μπορέσει να φτάσει βέβαια… διότι λίγο η κατάσταση της Εγνατίας λίγο τα διόδια… λειτουργούν ανασταλτικά για την προσέγγιση της περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.