Η μεταρρυθμιση τελικα εμεινε στα λογια

Τελικά μόνο ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση θεωρούν ότι ο νόμος – πλαίσιο αποτελεί μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα παρέμβαση στην ανώτατη εκπαίδευση. Γιατί αν κρίνουμε από τις πρώτες δηλώσεις υπάρχει γενικότερα μία άποψη ότι ο νέος νόμος πλαίσιο δεν αγγίζει τα πραγματικά και μεγάλα προβλήματα της παιδείας. Αντιθέτως μάλιστα διαβλέπεται μία προσπάθεια της κυβέρνησης να θέσει σε ομηρία τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, εφόσον η χρηματοδότησή τους θα εξαρτάται από το Υπουργείο Παιδείας. Παρότι λοιπόν η κυβέρνηση διατυμπανίζει την διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων αυτή η ίδια θα έχει τον πρώτο λόγο για την χρηματοδότησή τους.

Με την εισαγωγή των εσωτερικών κανονισμών στα πανεπιστήμια και την παρουσία του γραμματέα, η κυβέρνηση έριξε το μπαλάκι στα ιδρύματα ακόμη και για το θέμα του ασύλου, ενώ οι φοιτητές θα πρέπει να ξεχάσουν τις καταλήψεις και να εντατικοποιήσουν τις σπουδές τους.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση επέλεξε να θέσει την παιδεία στους επικοινωνιακούς της σχεδιασμούς με στόχο την αποκομιδή πολιτικών ωφελειών.

Το θέμα όμως είναι ότι η αναστάτωση θα συνεχιστεί στα πανεπιστήμια. Ήδη για την Πέμπτη έχει αποφασισθεί κινητοποίηση. Εν ολίγοις δηλαδή η δημοσιοποίηση του νόμου πλαισίου έχει σαν αποτέλεσμα να μεγαλώσει το χάσμα και να οδηγήσει από ό,τι φαίνεται σε μεγαλύτερα αδιέξοδα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.