Η μεγαλυτερη τραγωδια αυτης της χωρας

Της έκδοσης

Θάνατος, παντού θάνατος… αν ανατρέξει κανείς στην πιο πρόσφατη ιστορία της χώρας μας, όπως αυτή αποτυπώνεται και στα ΜΜΕ, θα διαβάσει, θα δει, θα «μυρίσει» θάνατο! Θάνατο και φόβο και οργή, και πάλι θάνατο και πάλι φόβο και πάλι οργή! Στην αρχή αντιδρούσαμε, ως άλλο μηχανισμό άμυνας ίσως προτάσσοντας, όσοι μας είχε απομείνει, την αισιοδοξία μας, για να μπορεί ο ανθρώπινος νους και η ψυχή να αγαλλιάσει και να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, για κάτι καλύτερο. Με τυφλή πίστη στον άνθρωπο, ότι αν θέλει είναι δεδομένο ότι μπορεί να αλλάξει.

Όχι ότι στο παρελθόν δεν ήταν ο ίδιος ο άνθρωπος που προκάλεσε τα γεγονότα που γέννησαν τον θάνατο, τον φόβο, την οργή και πόσα ακόμα συναισθήματα. Ωστόσο το περιστατικό με το «σπρώξιμο» όπως ξεκάθαρα φαίνεται στο σχετικό βίντεο και για το οποίο καλούνται πλέον να αποφασίσουν οι αρχές και η αρμόδια δικαιοσύνη, του 36χρονου συμπολίτη μας στην θάλασσα, στο λιμάνι του Πειραιά που του στοίχησε και την ζωή είναι κάτι διαφορετικό. Είναι κάτι που ο δικός μου τουλάχιστον ανθρώπινος νους δεν το χωρά.

Οι Έλληνες αν το δει κανείς και από την μακραίωνη κατά τα άλλα ιστορία μας ήταν κάποτε η ευλογία αυτού του τόπου. Αυτοί που γέννησαν την Δημοκρατία και όλα τα συναφή που αρέσκονται πολιτικοί και «ιστοριολάγνοι» να υπενθυμίζουν ανάλογα την περίσταση. Μετά λύπης καταλήγουμε σήμερα να φτάνουμε στο σημείο να λέμε πως τελικά η μεγαλύτερη σύγχρονη τραγωδία της χώρας τούτης, είναι τελικά οι ίδιοι οι άνθρωποί της. Αυτοί οι άνθρωποί της… που έσπρωξαν από ένα πλοίο που ξεκινούσε έναν άλλο άνθρωπο, με αποτέλεσμα αυτός να χάσει την ζωή του. Και σκεφτείτε ότι τον τελευταίο μόλις χρόνο μετρήσαμε ήδη δεκάδες τραγωδίες.

 Τίποτα άλλο, στέρεψαν και τα λόγια, και η ντροπή, και η θλίψη, και ο φόβος…!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.