Η λιστα φερνει γκρινια και φημες για αντιδημοκρατικες μεθοδευσεις

Της Έκδοσης

Το γεγονός ότι οι εκλογές αυτή τη φορά γίνονται με λίστα, υποτίθεται πως είναι βολικές για τους αρχηγούς των κομμάτων, που θα ακολουθήσουν την επετηρίδα που δημιούργησε η κάλπη, και δεν μπορεί και κανείς να τους πει τίποτα.

Στη Θράκη, όμως, πάντα κάνουμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά, και η λίστα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Έτσι λοιπόν, στη διπλανή Ξάνθη, είδαν το δίπολο πλειονότητα-μειονότητα, που τόσο έχει τραβήξει το ενδιαφέρον όλων των μέσων τις τελευταίες ημέρες λόγω του «γαλατικού χωριού» της Ροδόπης, και σκέφτηκαν, γιατί όχι και εμείς;

Έτσι διακινήθηκε μια φήμη τις τελευταίες μέρες, άγνωστο τουλάχιστον σε εμάς από πού, ότι η Νέα Δημοκρατία σκόπευε να αλλάξει την Μαίρη Τσιακίρογλου, που ήταν δεύτερη σε ψήφους, με τον κ. Γιουσούφ Ντελή, που ήταν τέταρτος.

Το σκεπτικό, για όσους δεν είναι πονηρεμένοι, είναι πως θα μπορέσει η ΝΔ να «τραβήξει» τη μειονοτική ψήφο, ώστε να πάρει μεγαλύτερα ποσοστά, παρόλο που, προς τιμή του, ο υποψήφιος βουλευτής έβαλε άμεσα στον πάγο τέτοια σενάρια, δηλώνοντας πως σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχόταν μια τέτοια πρόταση, την οποία θεωρεί ανέντιμη.

Το ζήτημα είναι από πού εκπορεύονται αυτές οι φήμες, αλλά και πώς, όποιοι τις διαδίδουν, θεωρούν πως μπορεί να εφαρμοστούν. Βέβαια οι φαεινές ιδέες με τις λίστες, δεν είναι προνόμιο μόνο της Ξάνθης ή μόνο της ΝΔ, μιας και είχαμε ακούσει πολλά περίεργα στη Ροδόπη και το 2012, όταν το είχαμε απογειώσει με τις εκ περιτροπής θητείες.

Δυστυχώς όμως η όλη κατάσταση δείχνει πως ακόμα δυστυχώς το πολιτικό μας δυναμικό, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, δεν έχει μάθει να αντιμετωπίζει τους ψηφοφόρους στη Θράκη, ανεξαρτήτου θρησκείας και προέλευσης, όχι σαν αυτόνομους ψηφοφόρους, αλλά σαν κατευθυνόμενους. Μια αντιμετώπιση όμως, που είναι ουσιαστικά αυτοεκπληρούμενη, και τελικά λειτουργεί αρνητικά για όλη την περιοχή, και όλους τους κατοίκους της.

Το χειρότερο όμως είναι ότι πλέον συνηθίσαμε, και θεωρούμε δεδομένες τέτοιες καταστάσεις, και έτσι, είμαστε δυστυχώς καταδικασμένοι να τις διαιωνίζουμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.