Η «Λευκη Νυχτα» μας φωτισε!!!

Θερμά συγχαρητήρια

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους εμπνευστές και στους διοργανωτές της «Λευκής Νύχτας» στην Κομοτηνή καθώς και στους χορηγούς της όλης προσπάθειας .
 
Στα δικά μου μάτια φάνταξε κάτι πρωτότυπο και μοναδικό. Ξεχύθηκε ο κόσμος στους δρόμους και γέμισε η πόλη μας από γέρους, νέους και παιδιά με φωνές, παιχνίδια και χαμόγελα, που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη στις δύσκολες ημέρες που περνάμε. Όσο για τους νεοφερμένους φοιτητές; «Πάθανε την πλάκα τους» με όλα όσα είδαν ενδεχομένως για πρώτη φορά στη ζωή τους.
 
Μια βραδιά που την απολαύσανε όλοι οι κομοτηναίοι και όχι μόνο. Ίσως τα μαγαζιά «όλα» να μην κάνανε τον προσδοκώμενο τζίρο αλλά τουλάχιστον ρίξανε τον σπόρο που ίσως την επόμενη φορά θα είναι για όλους πολύ πιο καλά. Σίγουρα υπήρξαν πολλές παραλείψεις και παράπονα, αλλά δεν γεννήθηκε κανείς μαθημένος και περιθώρια για βελτιώσεις υπάρχουν πολλά. Όσο για τους «μεμψίμοιρους» και τους πολύξερους που τα ξέρουν όλα και το μόνο που δεν ξέρουν είναι να βάζουν το χέρι στην τσέπη δεν θα τους σχολιάσω γιατί δεν αξίζει τον κόπο. Για μια φορά ακόμα οι επαγγελματίες αποδείξανε ότι είναι σε θέση να πετύχουν σε ό,τι καταπιαστούν γιατί δεν περιμένουν τις αποφάσεις των άσχετων της κεντρικής εξουσίας, σηκώνουν τα μανίκια και ρίχνονται στα βαθιά.
 
Ο σπόρος ρίχτηκε, η αρχή έγινε και πλέον δεν μπορεί να έχει πισωγυρίσματα η «Λευκή Νύχτα» στην Κομοτηνή μας!!!
 
Να ρίξω και εγώ μια ιδέα και οι αρμόδιοι ας το σκεφτούν, αυτοί ξέρουν καλύτερα. Η «Λευκή Νύχτα» ή αν θέλετε οι «Λευκές Νύχτες» θα μπορούσανε να συνδυαστούν με την έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» για να φέρουνε κόσμο από όλη την Ελλάδα και τα γειτονικά κράτη. Μια ιδέα ρίχνω και τίποτα παραπάνω.
 
Ξεκινάτε «ΣΗΜΕΡΑ» για την επόμενη «Λευκή νύχτα» δεν είναι νωρίς, ας ρίξουμε ιδέες, ας σκεφτούμε με τι άλλο μπορούμε να την εμπλουτίσουμε, οι νέοι μας, ο Σύλλογος «Τrel@cademy”» και τόσοι άλλοι μπορούν να φέρουν μια «επανάσταση» στην πόλη μας και στα βαλτωμένα δρώμενά της και ας μην γίνουμε ουρά κανενός, ας μην βλέπουμε με ζηλοφθονία τους γειτονικούς νόμους και ας προσπαθήσουμε να τους μοιάσουμε και να τους ξεπεράσουμε, στο χέρι μας είναι!!!
 
Μπράβο σας παιδιά να είστε γεροί και δυνατοί και ότι δεν πετύχατε φέτος που ήταν για πρώτη φορά να το πετύχετε επί δυο του χρόνου!!! 

Παραλειπόμενα από τη «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ»

1ον Μου άρεσε που όλες οι αρχές του τόπου μαζί επισκεφτήκανε και δώσανε τα συγχαρητήριά τους τόσο στους οργανωτές όσο και στους συμμετέχοντες!!
2ον Έβλεπα και πρόσωπα σκυθρωπά, γιατί από την όλη εκδήλωση έλειπε ο πολιτικός «πατερούλης» τους!!! Καλύτερα γιατί με την αλαζονεία του, το τουπέ του και το αντιπολιτευτικό του μένος, ίσως τα χάλαγε όλα…
Ξέρω, ξέρω τι λέω, είναι αυτός που δεν επέτρεψε «κανέναν» από τους «δικούς» του ούτε να πλησιάσει στην γιορτή της τσικνοπέμπτης που ξεκίνησε το Επιμελητήριο για να το κάνει θεσμό, αλλά με το πάθος του για το μην τυχόν και πετύχει το διέλυσε τόσο αυτό όσο και τόσα άλλα…
3ον Ο μόνος που έλειπε ήταν ο ΠΡΩΗΝ βουλευτής μας κος Στυλιανίδη, και πολλές κακές γλώσσες λέγανε… Τώρα πλέον τα αεροπορικά του ταξίδια θα τα πληρώνει ο ίδιος….και είναι δύσκολο τα πήγαινε έλα. Κακίες, λέω εγώ!!!
4ον Όλα καλά με τον κόσμο και τα παιδιά που «τρελαθήκανε» με τα θεατράκια, τους ξυλοπόδαρους κλπ, αλλά η μάστιγα με τα αδέσποτα σκυλιά που δεν καταλαβαίνουν από τέτοια ήταν αισθητή. Τελικά τι θα γίνει με αυτά, θα μας πει κανείς;
5ον Συγχαρητήρια στους επαγγελματίες της Ερμού, που με δικά τους έξοδα όλοι μαζί ρεφενέ, με κρασιά και μεζέδες υποδεχόταν τους περαστικούς και τους κερνούσανε. Πιάσανε το νόημα της βραδιάς, μπράβο τους, βέβαια όχι όλοι, αλλά έτσι είναι τι να κάνουμε;;;, Αντιθέτως σε μια άλλη κεντρική οδό μέσα στην αγορά, όταν κάποιος προσπάθησε να τους οργανώσει να κάνουν κάτι ανάλογο και αυτοί, δυστυχώς μόνο τέσσερις ανταποκριθήκανε, κρίμα και είναι νέο άνθρωποι!!!
6ον Αυτό που κράτησα από την ορχήστρα της Παρασίου και Μ.Μ Βασιλείου ήταν το πάθος ενός νεαρού τραγουδιστή της Κομοτηνής που μέχρι τις 12 σχεδόν η ώρα δεν σταμάτησε ούτε λεπτό!!! Μετά την σκυτάλη πήρε γνωστός dj που με τις επιλογές του ξεσήκωσε τους παραβρισκόμενους, όρθιους και καθιστούς, στα γύρω φαγάδικα και καφέ.
7ον Όπως πάντα η κεντρική πλατεία μας είχε γεμίσει από πλανόδιους μικροπωλητές, που πιστεύω πως είναι οι μόνοι που χαίρονται «ιδιαίτερα» τέτοιες βραδιές!!! Από παραστατικά αγοράς και πώλησης; Καλά άστα για μια άλλη φορά… Οι επαγγελματίες να είναι καλά, ε…. κάτι θα πληρώσουν και γι’ αυτούς!!!
8ον Οι ταβέρνες πάντως γύρω από την πλατεία είχαν την τιμητική τους αφού μέχρι αργά ήταν γεμάτες από κόσμο και φάνηκε πως το ευχαριστιότανε, τόσο οι ταβερνιάρηδες, όσο και οι κομοτηναίοι που φρόντισαν να μην αφήσουν καρέκλα άδεια!!!
9ον Τελειώνοντας η βραδιά πήγα σε γνωστό καφέ που μαζεύονται πολύ Σαρακατσάνοι και όπως πάντα θα υπάρχει και το «ζιζάνιο» της παρέας και κάθε ένας που έμπαινε του έδινε μια χαρτοπετσέτα για να σκουπίσει τα δάκρυά του για τα γνωστά αποτελέσματα των εκλογών μιας και όλοι ξέρουμε τι πρεσβεύει η συγκεκριμένη «ράτσα» των συμπολιτών μας!!! Το γέλιο που έπεφτε δεν περιγράφεται και μπράβο τους γιατί όλοι δεχότανε την πλάκα με χαμόγελο και νόημα μιας και το χιούμορ του συγκεκριμένου ζιζανίου περισσεύει!!!
10ον Πάντως πρέπει να το παραδεχτούμε, όπου μπαίνει το άρωμα γυναίκας όλα είναι δυνατά και γίνονται.
11ον Όλα αυτά είναι παραλειπόμενα, αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλος ο κόσμος το κατά ευχαριστήθηκε και χαμογελούσε!!!
12ον Ας ευχηθούμε όλοι μαζί… Και του χρόνου καλύτερα!!!! 

Ντιπ για ντιπ

Λένε ότι ο μόνος λαός στον κόσμο που χρυσοπληρώνει «αυτούς» που θα τον καταστρέψουνε και αφανίσουν είμαστε εμείς.
 
Λέτε ρε παιδιά; Ε….ναι τότε είμαστε για κλοτσιές…
 
Και δεν φτάνει που τους βγάζουμε μια φορά αλλά συνεχίζουμε για 10ετίες να βγάζουμε τους ίδιους και τους ίδιους … και μετά και τους γόνους τους, μην χάσουμε και την «ράτσα» έτσι;;;!!! 

Ρουφιανο …δουλειές

Μου έλεγε προχθές ένας φίλος.
 
-Το κακό με τους «ρουφιάνους» είναι ότι δεν λένε μόνο αυτά που ξέρουν, αλλά και όλα όσα φαντάζονται!!!. Και έχουν φοβερή φαντασία οι επαγγελματίες ρουφιάνοι, που δυστυχώς πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα, ειδικά στην Κομοτηνή κάποιοι το έχουν κάνει επάγγελμα!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.