Η κυβερνηση… Ποια κυβερνηση;

Με όλα όσα βλέπουμε στους δέκτες μας από το βράδυ του Σαββάτου γίνεται σαφές ότι η κυβέρνηση της χώρας μας δεν γνωρίζει τι θα πει ευθύνη. Γιατί ευθύνεται αυτή και οι πράξεις της για όλα όσα συμβαίνουν στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας από τους γνωστούς – αγνώστους που καταστρέφουν ανενόχλητοι δημόσια περιουσία αλλά και το μόχθο των ανθρώπων της καθημερινότητας.

Κατ’ αρχήν για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός αποκαλύφθηκε άτολμος. Άτολμος να αποδώσει ευθύνες. Η αποδοχή της παραίτησης κάποιου υπουργού ή έστω αξιωματούχου της ελληνικής αστυνομίας θα αποτελούσε την ελάχιστη αλλά αναγκαία συνθήκη για να μας αποδείξει η κυβέρνηση ότι πραγματικά αισθάνεται συντετριμμένη από τον άδικο χαμό ενός παιδιού.

Το δεύτερο όμως και μεγαλύτερο σφάλμα ήταν η δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης δημοσίως να θέσει την αστυνομία σε «κατάσταση άμυνας, σε μια προσπάθεια αποενοχοποίησης της ΕΛΑΣ από την εξοργιστική πράξη ενός αστυνομικού.

Όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό πολιτικής αστάθειας και κύρια ευθύνη για αυτό έχει η κυβέρνηση η οποία φαίνεται ανίκανη να διαχειρισθεί τα δύσκολα προβλήματα. Στην χώρα μας υπάρχει κυβερνητικό κενό.

Αλίμονο στους πολίτες της…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.