Η κριση ειναι εδω

Όπως όλα δείχνουν η παγκόσμια οικονομία εισέρχεται σε μια μακρά περίοδο ύφεσης. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίσει πόσο θα διαρκέσει αυτή και τι αποτελέσματα θα έχει. Τα δύσκολα λοιπόν για την ελληνική οικονομία είναι μπροστά της.

Όταν κολοσσοί της παγκόσμιας οικονομίας βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού τότε γίνεται αντιληπτό πόσο δύσκολο θα μπορέσουν να αντέξουν τον ανταγωνισμό οι ελληνικές επιχειρήσεις, οι περισσότερες των οποίων είναι μικρές.

Ήδη πολλές επιχειρήσεις και στη χώρα μας έχουν προχωρήσει σε συρρίκνωση της δραστηριότητάς τους και κάποιες σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έχουν κλείσει. Τομείς της οικονομίας όπως ο κλάδος ο κατασκευαστικός ήδη αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα. Κανείς επίσης δεν γνωρίζει τι επιπτώσεις θα έχει η οικονομική κρίση στον τουρισμό. Και οι δύο αυτοί κλάδοι αποτελούν τομείς αιχμής για την ελληνική οικονομία.

Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στους τομείς που στηρίζεται η ανάπτυξη της χώρας. Μέχρι σήμερα από πλευράς της δεν υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο. Η όλη απραξία δημιουργεί ανησυχία. Αρκείται η κυβέρνηση στο γεγονός ότι ακόμη η κρίση δεν έχει φτάσει εδώ. Οι πολίτες όμως την νοιώθουν ήδη.

Χρειάζονται δράσεις άμεσες και στοχευμένες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.