Η καθυστερηση δεν ειναι προς οφελος της ποιοτητας

Της Έκδοσης

Παράπονα για καθυστερήσεις στις παραδόσεις της εφημερίδας μας από συνδρομητές εκτός νομού λάβαμε το τελευταίο διάστημα, ένα πρόβλημα που φαίνεται να οφείλεται στην επιχειρούμενη αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ, μιας και οι καθυστερήσεις, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους αναγνώστες, δεν περιορίζονται στις εφημερίδες.

Και εντάξει θα πει κάποιος, μπορούν να γίνουν συνδρομητές της ηλεκτρονικής μας έκδοσης, όμως αφενός αυτό δεν είναι εφικτό για κάποιους, αφετέρου υπάρχουν πολλοί που θέλουν να έχουν στα χέρια τους το φύλλο, γιατί, όπως και να το κάνουμε, η αίσθηση είναι διαφορετική.

Αλλά αφήνοντας στην άκρη το ζήτημα μεταξύ φυσικού και ηλεκτρονικού τύπου, το πρόβλημα είναι οι γενικότερες καθυστερήσεις που παρατηρούν, μιας και αυτές σίγουρα δεν είναι, όπως σε άλλες περιπτώσεις, προς όφελος της ποιότητας.

Γιατί μπορεί να μην στέλνουμε πια γράμματα όπως παλιά, υπάρχει όμως μια ευρεία γκάμα χρήσεων οι οποίες γίνονται από τα ταχυδρομεία, όσο και αν απαξιώνουμε την λειτουργία τους.

Άλλωστε ακόμα και σε χώρες που μπορεί να θεωρούμε πιο προχωρημένες τεχνολογικά, το ταχυδρομείο αποτελεί ένα σημαντικό μέσο επικοινωνίας. Αυτό φάνηκε και πρόσφατα στην Γερμανία, όπου όσοι έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν, λαμβάνουν πρώτα ένα γράμμα με τον μοναδικό τους κωδικό για να προχωρήσουν τη διαδικασία.

Επιστρέφοντας στην αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ, αυτή γίνεται, σύμφωνα με την διοίκηση και την κυβέρνηση, ώστε να βελτιωθούν και να επεκταθούν οι υπηρεσίες που προφέρουν. Όμως εκ του αποτελέσματος, τουλάχιστον προς το παρόν, βλέπουμε μάλλον οπισθοδρόμηση σε κάποιους βασικούς τομείς. Πως λοιπόν θα γίνουν ανταγωνιστικά τα ΕΛΤΑ σε νέους τομείς, όταν διολισθαίνουν στους υπάρχοντες;  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.