Η ισχυς εν τη ενωσει

Γράφαμε στο χθεσινό μας εκδοτικό σημείωμα για την κοινή παρουσία και διεκδίκηση των βουλευτών της Ροδόπης, για μια σειρά θεμάτων, που κρίνουμε ως ιδιαίτερα θετική, ειδικά εν μέσω του κλίματος διχασμού που καλλιεργείται συστηματικά από το εν γένει πολιτικό σύστημα.

Άλλο ένα τέτοιο δείγμα θεωρούμε πως αποτελεί η χθεσινή κινητοποίηση που διοργανώθηκε στην Ορεστιάδα από πλήθος πολιτών, αλλά και φορέων της Ορεστιάδας και όχι μόνο, ενάντια στην επέκταση τόσο του ΚΥΤ Φυλακίου όσο και του ΠΡΟΠΕΚΑ Φυλακίου. Μία κινητοποίηση δυναμική ως προς την παρουσία τόσο των πολιτών της περιοχής, με αυξημένη όμως συμβολική λόγω και της παρουσίας αρκετών αυτοδιοικητικών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δημάρχων, Μητροπολιτών αλλά και του κ. Κώστα Βενετίδη, αντιπεριφερειάρχη που εκπροσώπησε την ΠΑΜ-Θ.

Ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης που έδωσε το παρών όπως αντίστοιχα και οι δήμαρχοι Διδυμοτείχου, Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης και φυσικά ο κ. Μαυρίδης, δήμαρχος Ορεστιάδας.

Μια ιδιαίτερης συμβολικής κίνηση υποστήριξης όχι μόνο των αιτημάτων των κατοίκων της Ορεστιάδας αλλά και συνολικά της κοινωνίας της ΠΑΜ-Θ απέναντι σε μία κυβέρνηση που κωφεύει. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό.

Μία κίνηση που και στην περιοχή της Ροδόπης πολλάκις στο παρελθόν έχει αποδείξει τη δυναμική του κοινού μετώπου, έχοντας οδηγήσει και σε «ματαίωση» αποφάσεων που ελήφθησαν ερήμην μας για εμάς.

Και με αφορμή και τον πρόσφατο σχολιασμό μας για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης και το κατώτερο των περιστάσεων «κεντρικό» πολιτικό μας σύστημα, μία συμβολική μεν κίνηση, που αποτελεί όμως το «καλό παράδειγμα» που δίνεται από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας προς όλους εμάς.

Ένα παράδειγμα της Περιφέρειάς μας ως «μία» απέναντι σε όσους, δικαίως σε πολλές των περιπτώσεων, χαρακτηρίζουν την επίτευξη της «περιφερειακής συνείδησης» ουτοπία.

Είθε να έχει συνέχεια!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.