Η φτωχοτερη Περιφερεια

Η φτωχότερη περιφέρεια της Ελλάδας είναι αυτή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Περιφέρειά μας δεν ξεπέρασε τα 11.392 ευρώ το 2004. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν την οικτρή οικονομική κατάσταση των κατοίκων της περιοχής μας η οποία βέβαια σύμφωνα με όλα τα στοιχεία στο μέλλον δεν πρόκειται να βελτιωθεί.

Τα προβλήματα που δημιουργούν όλη αυτή την κατάσταση είναι γνωστά. Αποβιομηχάνιση, εγκατάλειψη του αγρότη και της αγροτικής παραγωγής στην τύχη τους, ανυπαρξία επενδύσεων και ελλείψεις σε βασικά έργα και κοινωνικές υποδομές, ανεργία, εγκατάλειψη της περιοχής από τους νέους και αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Μόλις χτες για ακόμη μία φορά ο πρωθυπουργός της χώρας μας δήλωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η Περιφέρεια. Όμως τα στοιχεία μιλούν μόνα τους. Χρειάζονται άμεσα μέτρα για την οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας.

Κυρίως αυτό που χρειαζόμαστε είναι η άμεση υλοποίηση μιας σειράς αναγκαίων παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξή της, στη βελτίωση των εισοδημάτων και στην ευημερία όλων των πολιτών.

Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα τέτοια βήματα δεν είδαμε να γίνονται. Η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει. Δυστυχώς…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.