Η φτωχεια του Ελληνα

Μπορεί η κυβέρνηση διά στόματος Υπουργού Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη, να δηλώνει αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τη φτώχεια, όμως το θέμα είναι ότι δεν πείθει. Και πώς να πείσει τους πολίτες όταν η ίδια με την πολιτική της δημιούργησε το φαινόμενο;

Δηλωτικός της προσπάθειάς της αυτής ο νέος προϋπολογισμός σύμφωνα με τον οποίο για παράδειγμα θα δοθούν αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους του δημοσίου που οριακά μόνο θα καλύπτουν τον πληθωρισμό, δηλαδή στο 3-3,5%, ενώ δεν αποκλείεται να είναι και χαμηλότερες.

Στροφή λοιπόν σε πιο σφιχτή εισοδηματική πολιτική από αυτήν που προγραμμάτιζε πριν από ενάμιση μήνα, όταν κατέθεσε το προσχέδιο του προϋπολογισμού, αφού η αύξηση του σχετικού κονδυλίου για αποδοχές και συντάξεις περιορίζεται στο 8,9% έναντι 9,2% του προσχεδίου.

Μεγαλεπήβολο σχέδιο η πάταξη της φτώχειας, η οποία για να αντιμετωπιστεί θέλει γενναία μέτρα και όχι ασπιρίνες, τύπου Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής που και αυτό ακόμη περιορίζεται στην οικονομική στήριξη των φτωχών, όχι στην έξοδό τους από τη φτώχεια και τη δημιουργία εμποδίων εισόδου σε αυτήν.

Με ημίμετρα δεν γεφυρώνεται το χάσμα μεταξύ πλούσιου και φτωχού ούτε και βέβαια αποκαθίσταται η συνοχή της κοινωνίας. Απαιτούνται ριζοσπαστικά μέτρα. Το θέμα είναι πότε και από ποιους…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.