Η φτωχεια χτυπα την πορτα μας…

Σημαντική υστέρηση σε σχέση με τον μέσο όρο της Ελλάδας παρουσιάζουν οι μηνιαίες δαπάνες του οικογενειακού προϋπολογισμού στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών του ελληνικού Βορρά πραγματοποιούν αγορές χαμηλότερες κατά σχεδόν 165 ευρώ, εν συγκρίσει με τον μέσο Έλληνα.

Παραμύθια λοιπόν όσα ακούμε για άνοδο του βιοτικού μας επιπέδου. Και βέβαια δεν μιλάμε για επίπεδα Ευρώπης αλλά σε επίπεδο Ελλάδας. Σε κανένα μας δεν διαφεύγει η πικρή πραγματικότητα. Ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων της περιοχής μας είναι αγρότες, η οικονομική κατάσταση των οποίων βρίσκεται στο χειρότερο επίπεδο. Από την άλλη είναι γνωστό ότι πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν κλείσει και όσον αφορά στις βιομηχανίες ελάχιστες σήμερα λειτουργούν. Υψηλά ποσοστά ανεργίας μαστίζουν την περιοχή μας. Όσο λοιπόν και αν οι υπεύθυνοι προσπαθούν να ωραιοποιήσουν τις καταστάσεις και να μας μιλήσουν για τα οράματά τους και για την ανάπτυξη της περιοχής τα στατιστικά στοιχεία μιλούν μόνα τους.

Είναι γεγονός ότι ήμασταν φτωχοί, σήμερα γίναμε φτωχότεροι. Και η κατάστασή μας θα γίνεται χειρότερη Γιατί ας μη ξεχνάμε ότι για την περιγραφή του φαινομένου της φτώχειας χρησιμοποιείται ως κριτήριο το οικογενειακό εισόδημα, διότι το ενδεχόμενο να είναι κάποιος φτωχός στην Ελλάδα εξαρτάται εν πολλοίς από το εισόδημα της οικογένειας και όχι αποκλειστικά και μόνον από το ατομικό εισόδημα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.