Η εξαιρεση του κανονα

Η απόφαση του Μισθοδικείου με την οποία οι δικαστές αποφάσισαν την αύξηση των αποδοχών τους, ανεξάρτητα αν η αύξηση δοθεί σε δόσεις ή εφάπαξ, αποτελεί πρόκληση για τα αισθήματα των απλών πολιτών.

Αποτελεί πρόκληση για τους χιλιάδες δασκάλους που για έξι εβδομάδες απεργούσαν και η κυβέρνηση διατεινόταν ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Αποτελεί πρόκληση για τους χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους στους οποίους η κυβέρνηση αρνείται να δώσει το επίδομα θέρμανσης.

Αποτελεί πρόκληση για τους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ, ΙΚΑ, ΤΣΑ, που τους αρνούνται αυξήσεις μεγαλύτερες του ενός ευρώ την ημέρα.

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι η απόφαση του Μισθοδικείου δεν είναι νομότυπη και συνταγματική. Αλλά και η δωρεάν παιδεία προβλέπεται από το Σύνταγμα, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο και ανεξάρτητα αν οι γονείς την πληρώνουν πανάκριβα. Όπως και το δικαίωμα της εργασίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, όμως παρόλα αυτά η ανεργία μαστίζει τη χώρα.

Φαίνεται όμως πως στην Ελλάδα η εφαρμογή του συντάγματος δεν είναι η ίδια για όλους τους πολίτες της. Γίνονται και εξαιρέσεις. Και βέβαια οι εξαιρέσεις αφορούν στα λαϊκά νοικοκυριά που αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αυτής της χώρας.

Δυστυχώς…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.