Η ετεροχρονισμενη «πικρη» δικαιωση του Δημαρχου Κομοτηνης

Της έκδοσης

Οι δηλώσεις Μπακογιάννη από τον ορεινό όγκο της Ροδόπης κατακρίθηκαν από μεγάλη μερίδα της τοπικής και κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά και από πολίτες. Ωστόσο, ίσως έχει αξία να θυμίσουμε πως, όσο και αν άλλως διατείνεται, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται «απρεπώς» στην περιοχή.

Ήταν στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020, όταν ως πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, επισκεπτόταν την περιοχή μας προκειμένου να έχει σειρά επαφών με φορείς και να καταγράψει τις θέσεις και τις προτάσεις τους για τις ανάγκες των εργασιών της επιτροπής. Στο πρόγραμμα των συναντήσεων και επαφών της, τότε αποφάσισε να μη συμπεριλάβει ξεχωριστή συνάντηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής, παρά μόνο να τον προσκαλέσει ως συμμετέχοντα σε ευρεία σύσκεψη μαζί με άλλους φορείς που είχε γίνει στην έδρα της περιφέρειας.

Ο δήμαρχος τότε αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί για αυτή την επιλογή, καταθέτοντας υπόμνημα και αποχωρώντας από τη σύσκεψη. Τότε οι προσδοκίες πως οι εργασίες της Επιτροπής θα είχαν αποτέλεσμα ήταν υψηλές και έτσι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έψεξαν τον δήμαρχο για τη στάση του. Τώρα βέβαια που οι ελπίδες μας για ουσιαστικό έργο στην περιοχή μέσω της Διακομματικής έχουν εξανεμιστεί, φαίνεται πως η στάση του δημάρχου θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως μια, μικρή έστω, αλλά σίγουρα πικρή δικαίωση. Αφού φάνηκε πριν λίγες μέρες με τον πλέον διαυγή τρόπο πως η κ. Μπακογιάννη έχει μια εδραία πεποίθηση «ορεντιαλισμού» (και όχι «μαφιοσισμού», όπως πολλοί ισχυρίστηκαν), για την περιοχή μας και πράττει αναλόγως, ασχέτως με το τι διατείνεται δημοσίως για να προβάλει ή να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

«Η αίσθησή μου είναι ότι ο Δήμαρχος ζήλεψε που είδα τους δύο Δημάρχους και κατέβασε μούτρα» σχολίασε τότε ειρωνικά, για το επεισόδιο με τον δήμαρχο Κομοτηνής η κ. Μπακογιάννη. Όλως περιέργως και στην τωρινή συγκυρία πάλι στο… συναισθηματικό το έριξε για να υπερασπιστεί τα λεγόμενά της. Έτσι εμφανιζόμενη σε τηλεοπτικό κανάλι μια μέρα μετά το συμβάν, θύμισε την τριαντάχρονη πορεία της στα μειονοτικά χωριά της Ροδόπης και της Ξάνθης για να υπογραμμίσει πως «τους ξέρω πάρα πολύ καλά και τους αγαπώ πάρα πολύ».

Από τη ζήλεια στην αγάπη πάει λοιπόν η Ντόρα Μπακογιάννη την περιοχή μας, όπως κάθε υγιή (not) σχέση δηλαδή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.