Η επισκεψη Πουτιν

Είναι προφανές ότι η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου, η πρώτη στην χώρα, αποτελεί πολυσήμαντο γεγονός. Αναμφίβολα αναδεικνύει το πολύ καλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά και μαρτυρεί σαφώς την προσπάθεια της Μόσχας να επανέλθει ενεργά στο διεθνές προσκήνιο.

Είναι σαφές ότι η ρωσική πλευρά βλέπει με θετικό τρόπο την ελληνική προεδρία το 2003.

Εκτιμά ότι η ελληνική προεδρία θα προωθήσει ακόμη περισσότερο την σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία, με αμοιβαίο όφελος.

Είναι δεκτό πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν νοείται Ευρώπη χωρίς την Ρωσία, ενεργό και δυναμικό μέλος.

Είναι γνωστές και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, αλλά και οι δυνατότητές της.

Άλλωστε η Ευρώπη κυττάζει με ενδιαφέρον την ενεργειακή διασύνδεση με την Ρωσία, και επιπροσθέτως είναι γνωστό ότι το φυσικό αέριο αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην μονοκρατορία του πετρελαίου.

Η επίσκεψη Πούτιν σημαίνει πολλά και για την Ελλάδα, καθώς οι συμφωνίες που υπογράφτηκαν αναβαθμίζουν σημαντικά και τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών.

Η επισήμανση του Έλληνα Προέδρου στο θέμα του σεβασμού των συνόρων και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στα Βαλκάνια, βρήκε σύμφωνο τον κ.Πούτιν, όμως η συμφωνία αυτή θετική αναμφιβόλως καλόν θα είναι να έχει καθολική ισχύ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.