Η επιχειρηματικη απαξιωση της πολιτικης

Πολλά και ενδιαφέροντα τα σχόλια που διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό κι αφορούν στον αθηναϊκό τύπο.

Σχόλια που προκύπτουν από τη συστηματική πτώση των καθημερινών και των κυριακάτικων φύλλων, παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό, που σημειώνεται ως προς το δαπανηρό οικονομικά φαινόμενο των πολλαπλών εισφορών.

Τα πολλά φύλλα της Κυριακής δεν πωλούνται έτσι λόγω θεματικής και παρεμβατικότητας του φύλλου, αλλά πωλούνται λόγω αξιολόγησης των προσφορών από το καταναλωτικό κοινό, που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορούν να εννοηθούν ως αναγνώστες. Γιατί οι αναγνώστες του τύπου παραμένουν σταθεροί, ενώ οι αγοραστές του περαστικοί.

Στο πλαίσιο αυτό του αγοράζειν τοποθετούν οι επιχειρηματικές οικογένειες των μηντιοκρατόρων εργολάβων της κεντρικής σκηνής και τους πολιτικούς, αφού πρώτα συστηματικά φρόντισαν ν’ απαξιώσουν την ίδια την ουσία της πολιτικής.

Και την απαξίωσαν, παρουσιάζοντας βαθμιαία αλλά συστηματικά τους πολιτικούς ως ανδρείκελα, νευρόσπαστα, ένα είδος κούκλας, της οποίας την κίνηση με νήματα κινούν οι ίδιοι.

Καμιά άλλη εικόνα της πολιτικής δεν εισπράττουμε έτσι σήμερα, παρά μόνο πέντε μονολόγους πρωταγωνιστών, που λέει ο καθένας τα λογάκια του και πηγαίνει παρακάτω.

Μ’ αυτόν τον τρόπο φτάσαμε όμως να μιλάμε για κράτος και κράτος να μην έχουμε. Γιατί ό,τι κυριαρχεί στην καθημερινότητά μας είναι το γκρι των μαύρων μυαλών που κανοναρχούν την καθημερινότητά μας μ’ αφετηρία το συμφέρον τους.

Κι όμως…Τα καλά μας μέλλονται, γιατί η απληστία πάσχει από κάτι ανάλογο με τον καπιταλισμό. Στο τέλος, όπως τα φίδια, αρχίζει να τρώει την ουρά της…



google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.