Η ενισχυση της τουριστικης συνεργασιας Βουλγαριας Ελλαδας και ο Καθετος Αξονας της Νυμφαιας

Της Έκδοσης

Συμφωνία για Κοινό Πρόγραμμα Δράσης για την περίοδο 2020 – 2022 στον τομέα του τουρισμού υπέγραψαν χθες ο Υπουργός Τουρισμού,  Χάρης Θεοχάρης και η Υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας, Νικολίνα Ανγκέλκοβα.

Μάλιστα οι προαναφερθέντες σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν μετά την υπογραφή της συμφωνίας, υπογράμμισαν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού και του βουλγαρικού Υπουργείου Τουρισμού και αναφέρθηκαν στις κοινές προσπάθειες για την περαιτέρω ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο θρησκευτικός, ο πολιτιστικός τουρισμός και το spa wellness.

Ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού, αφού ευχαρίστησε τη Βουλγάρα ομόλογό του για την πρόσκληση και την εξαιρετική συνεργασία, επεσήμανε πως «η εν λόγω συμφωνία θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τις ήδη πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» , έκανε λόγο για μία συμφωνία που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη και στις δύο χώρες, για να καταλήξει λέγοντας πως «τα ποσοστά των Ελλήνων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Βουλγαρία είναι πολύ υψηλά, ενώ, παράλληλα, οι Βούλγαροι τουρίστες βρίσκονται ανάμεσα στους λαούς με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ελλάδα».

Για του λόγου το αληθές, τα λεγόμενα του κ. Θεοχάρη εμείς και βιωματικά μπορούμε να τα επιβεβαιώσουμε δεδομένου ότι οι αμεσότεροι είσοδοι και έξοδοι προς την γείτονα χώρα βρίσκονται στην γεωγραφική περιφέρεια της ΑΜΘ και σε ότι αφορά την Ροδόπη, στον Κάθετο Άξονα της Νυμφαίας.

Βεβαίως για την περαιτέρω ενίσχυση του ρεύματος από αλλά και προς την γείτονα θα βοηθούσε πολύ η ικανοποίηση του χρόνιου και πάγιου αιτήματος σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, σχετικά με την διέλευση λεωφορείων από το εν λόγω σημείο, γεγονός βέβαια που η βουλγαρική πλευρά φαίνεται πως σκέφτηκε εξ αρχής σε ότι αφορά την περίπτωση του κάθετου άξονα του Ρούντοζεμ, εν αντιθέσει με τον κάθετο της Ροδόπης.

Αποτέλεσε άραγε σημείο συζήτησης ή τα «οφέλη» των δύο χωρών δεν αφορούν την Ροδόπη;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.