Η ελευθερια του Ιντερνετ

Την ώρα που συνεχίζονται οι αποκαλύψεις ή «αποκαλύψεις» περί συκοφαντιών, εκβιασμών και δυσφήμισης από μπλόγκερς, παραμένουν ακόμα πολλά ερωτηματικά σχετικά με τα άτομα που κρύβονταν πίσω από το μπλογκ press.gr και τις δραστηριότητές τους. Την ίδια ώρα που έχει ξεκινήσει συστηματική επιχείρηση ενοχοποίησης του μπλόγκινγκ και της έκφρασης γνώμης μέσω του Ίντερνετ, η κυβέρνηση προχωρά με σπουδή στη ρύθμιση του πεδίου του διαδικτύου, με ενσωμάτωση Οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντός του 2008, φέρνοντας για άλλη μια φορά στο προσκήνιο την παθογένεια της πολιτικής μας ζωής. Δηλαδή, όπου αδυνατεί το σύστημα εμείς δημιουργούμε νόμο.

Στην περίπτωση όμως του Internet, όλα αυτά που ελέχθησαν συνδέονται με άγνοια του μέσου, του χαρακτήρα του και του πώς λειτουργεί στη βάση της ελευθερίας της επικοινωνίας. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να εκβιάζει και να συκοφαντεί. Για όλα αυτά όμως η χώρα μας έχει ποινική νομοθεσία.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όλα αυτά τα οποία λέγονται περί νομολογίας στο μόνο το οποίο αποβλέπουν είναι στη χειραγώγηση του μέσου και της ελευθερίας του χαρακτήρα του.

Η ελευθερία του Ιντερνετ δίνει την ευκαιρία στους νέους κυρίως ανθρώπους να εκφράσουν τις απόψεις τους. Και έτσι πρέπει να είναι. Η οποιαδήποτε καταστολή τους μόνο ως αντιδημοκρατική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.