Η εκθεση Γκαργκανα

Για μία ακόμη φορά η έκθεση για τη δημοσιονομική πολιτική του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος που παρουσιάστηκε στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης έδειξε χωρίς περιστροφές το δρόμο που οφείλουν να ακολουθήσουν οι κυβερνώντες στον τομέα της οικονομικής πολιτικής περιγράφοντας με σαφήνεια μέτρα και πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν. Οι τοποθετήσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, είχαν ανέκαθεν ξεχωριστή σημασία, αφού ο λόγος του τις περισσότερες φορές λειτουργούσε ως προπομπός ρυθμίσεων και μέτρων, που αφορούν στην οικονομική πολιτική.

Ο κ. Γκαργκάνας ομιλεί για οδυνηρές παρενέργειες παροτρύνοντας την κυβέρνηση να εφαρμόσει αυστηρή δημοσιονομική πολιτική. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα απαραίτητα μέτρα για αυτήν αναφέρονται σε καυτά θέματα όπως το ασφαλιστικό, το θέμα των συντάξεων, οι αμοιβές στο δημόσιο τομέα, οι αποκρατικοποιήσεις.

Τα ζητήματα δεν είναι νέα, ούτε ακούγονται για πρώτη φορά. Τα μέτρα όμως που καλούνται να πάρουν οι κυβερνώντες θα επιφέρουν νέα βάρη για τους εργαζομένους και φυσικά ανισοκατανομή του πλούτου μεταξύ αυτών. Κυρίως όμως θα δημιουργήσουν πεδίο έντονων κοινωνικών συγκρούσεων που εκ των πραγμάτων θα οδηγήσουν σε βαθιά κρίση.

Εξάλλου ο κ. Γκαργκάνας ας μη ξεχνάμε ότι εξυπηρετεί την πλευρά των τραπεζών και σαφώς οι προτάσεις του δεν θα περίμενε κανείς να είναι διαφορετικές. Το θέμα είναι οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη που έχουν στη διάθεσή τους και τη δυνατότητα που υπάρχει να ανατρέψουν τα μέτρα «σοκ» που ετοιμάζονται εναντίον τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.