Η εκρηξη της ανεργιας

Ανεξέλεγκτη τείνει να γίνει η κατάσταση στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα. Το τελευταίο τετράμηνο οι απολύσεις καταγράφουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ παράλληλα γενικεύεται η καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Θλιβερά τα στοιχεία που έδωσε η ΓΣΕΕ και αφορούν στην ανεργία και τα οποία αποδεικνύουν ότι το τίμημα το πληρώνει κυρίως η Βόρεια Ελλάδα. Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη ή συρρικνώνονται, ενώ οι προβλέψεις των κατά τόπους εργατικών κέντρων είναι εφιαλτικές εφόσον μιλούν για ανεργία που θα ξεπεράσει το 20%.

Όσο περνά ο καιρός όλα δείχνουν ότι ο κάθε μήνας θα είναι χειρότερος από τον προηγούμενο. Και βέβαια τα χειρότερα θα τα δούμε μετά τον Απρίλιο όταν η οικονομική κρίση χτυπήσει και την τουριστική βιομηχανία που όπως όλα δείχνουν θα μειωθεί κατά πολύ.

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση δεν έχει καταθέσει τίποτα ουσιαστικό. Το μόνο που έκανε ήταν να ανακοινώσει βοήθεια 28 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις Τράπεζες.

Για τους ανέργους ούτε κουβέντα. Φαίνεται πώς το περίφημο σχέδιο της κυβέρνησης για την κρίση δεν περιλαμβάνει μέσα και την ανεργία.


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.