Η εκποιηση του ΟΤΕ

Συνεχίζονται οι 24ωρες απεργίες στον ΟΤΕ, ενώ η κυβέρνηση, επιμένει με το «έτσι θέλω» στην πλήρη ιδιωτικοποίηση. Oι ενδοκυβερνητικές διαφωνίες εκφράζονται από χθες και δημόσια. Στα διάφορα τηλεοπτικά παράθυρα οι βουλευτές της κυβέρνησης εκθέτουν τις απόψεις τους αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η παράταξή τους παρουσιάζει αδυναμία στην κατάθεση σαφούς και συγκεκριμένης θέσης για την τύχη του ΟΤΕ.

Για μια ακόμη φορά το μεγάλο πολιτικό θέμα των ημερών είναι η παντελής απουσία του πρωθυπουργού, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει απλός παρατηρητής σε ένα τόσο μεγάλο και σοβαρό θέμα.

Από την άλλη η κοινωνία διαπιστώνει ότι δεν πρόκειται για μια απλή ιδιωτικοποίηση, όπως επιχειρούν να την εμφανίσουν κάποιοι μέσα από την κυβέρνηση, αλλά για μια απόφαση που θα έχει καθοριστική σημασία και για την οικονομία, και για την ανάπτυξη, αλλά και για την ασφάλεια του τόπου.

Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό αλλά και σύσσωμη η ελληνική κοινωνία πρέπει μέσα από τις κινητοποιήσεις να διεκδικήσουν ένα δημόσιο φορέα στις επικοινωνίες, που δε θα συνυπάρχει με καμίας μορφής ιδιωτική δραστηριότητα και θα βρίσκεται στην υπηρεσία του λαού και προς όφελος της κοινωνικής ανάπτυξης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.