Η ειρηνη στη Μεση Ανατολη

Εκεχειρία λοιπόν στη Μέση Ανατολή. Πόσοι όμως είναι αυτοί που πιστεύουν ειλικρινά ότι η κρίση έχει ξεπεραστεί; Μόνο οι υπερβολικά αισιόδοξοι συμμερίζονται κάτι τέτοιο. Η πείρα των τελευταίων ετών δεν εγγυάται την τήρηση αυτής της εκεχειρίας. Και το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται ακόμη και από το ότι οι δηλώσεις αποδοχής της απόφασης του Συμβουλίου Aσφαλείας περιέχουν όρους και προϋποθέσεις που δεν αποκλείουν να υπάρξει ακόμη και την τελευταία στιγμή ανατροπή των συμφωνηθέντων από τη μία, την άλλη ή και τις δύο πλευρές

Και αυτή είναι μία ακόμη επιβεβαίωση της αδυναμίας της διεθνούς κοινότητας να παρέμβει ουσιαστικά στις όποιες κρίσεις και να επιβάλει, αν μη τι άλλο, τη συμμόρφωση όλων στις αποφάσεις του κορυφαίου θεσμικού οργάνου της, όπως είναι τα Hνωμένα Eθνη.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες τίποτα δεν μπορεί να είναι βέβαιο ως προς την εφαρμογή ή μη της απόφασης για την εκεχειρία στον Λίβανο και την αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή της Mέσης Aνατολής. Μακάρι να δικαιωθούν οι αισιόδοξοι και να επικρατήσει, έστω και καθυστερημένα, η σύνεση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.