Η εικονα του Πρωθυπουργου

Δύο σχεδόν χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας η Νέα Δημοκρατία μετρά 35 περίπου εκπαραθυρώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, άτομα που τοποθετήθηκαν σε καίριες θέσεις για να επανιδρύσουν το κράτος διαφάνειας και αξιοπιστίας.

Η τελευταία αποπομπή του διοικητή του ΟΕΚ, προσθέτει άλλο ένα κρίκο στην αλυσίδα αναξιοπιστίας, η οποία όμως αποπομπή ουδόλως δεν αρκεί για να απαλλάξει τους υπουργούς από οποιαδήποτε ευθύνη. Η ευθύνη ανήκει σε όλους.

Αποτέλεσμα όλων αυτών που συμβαίνουν είναι η εκτόξευση της λαϊκής δυσφορίας, η οποία έστω και καθυστερημένα έχει περιλάβει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Tα δημοσιοποιηθέντα χθες το βράδυ στοιχεία έρευνας του Mega βεβαιώνουν ότι η μεταστροφή της κοινής γνώμης σε σχέση με τον K. Kαραμανλή είναι θεαματική από το 2004 μέχρι σήμερα. Και η τάση είναι πως θα καταστεί ακόμη θεαματικότερη.

Είναι αλλεπάλληλα, σχεδόν καταιγιστικά τα μηνύματα που εισπράττει η κοινή γνώμη σε σχέση με την αδυναμία και την ανεπάρκεια του πρωθυπουργού ν’ ανταποκριθεί στον ρόλο του και να τηρήσει τις δεσμεύσεις του. Δεν είναι πια μόνο οι αντιπολιτευόμενοι την κυβέρνησή του που καταγγέλλουν τις πρακτικές του και αποδοκιμάζουν τις συμπεριφορές του, αλλά και υπουργοί, βουλευτές, συνεργάτες του στρέφονται πια άμεσα ή έμμεσα εναντίον του, σχολιάζοντας και επικρίνοντας πράξεις και παραλείψεις του. Κάτι που μέχρι πριν από λίγους μήνες θα ήταν ίσως αδιανόητο, αλλά που σήμερα αποδεικνύεται αναπόφευκτη πολιτική εξέλιξη.

Και όλα αυτά πριν η Νέα Διακυβέρνηση συμπληρώσει την πρώτη διετία…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.