Η εικονα της κυβερνησης

Το ότι η κυβέρνηση είχε πρόβλημα συντονισμού, κοινής αντίληψης και κοινής δράσης το ήξεραν όλοι. Κι όσοι της έδιναν κάποια πίστωση χρόνου αντιλήφθηκαν γρήγορα ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο. Και μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών το αντιλήφθηκαν όλοι όσοι είχαν υπομονή και περίμεναν.

Μετά τα τραγελαφικά που συνέβησαν, είτε με τις «συντροφικές» «διαρροές» πληροφοριών για ανάμειξη κυβερνητικών στελεχών σε σκοτεινές συναλλαγές είτε με ανεύθυνους χειρισμούς υπεύθυνων θεμάτων, όπως της γρίπης των πτηνών και την αναζήτηση της περίφημης γαλοπούλας, είτε με το φαξ που ψάχνουν ακόμη την προέλευσή του, έγινε φανερό πως εκείνο που δεν χαρακτηρίζει την κυβερνητική παράταξη είναι η ομοιογένεια ή, έστω, μια κάποια στοιχειώδης πειθαρχία και σεβασμός των αποφάσεων του αρχηγού.

Η όλη αυτή εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση δεν βοηθά ούτε την οικονομική ανάπτυξη αλλά ούτε και το διεθνές προφίλ της. Φαίνεται πως το κατάλαβαν όμως και οι ίδιοι και τα τελευταία εικοσιτετράωρα εμφανίζεται μία κινητικότητα.

Έτσι μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού ο Υπουργός Οικονομικών και ο Υπουργός Μεταφορών έδωσαν τα χέρια, ο ίδιος ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Σουφλιά και τον Μεϊμαράκη. Το τι συζητήθηκε δεν το γνωρίζουμε, ελπίζουμε όμως να δοθεί κάποια λύση ώστε η κυβέρνηση να σταματήσει να παρουσιάζει την εικόνα της παιδικής χαράς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.