Η Εγκληματικη Αδρανεια του Επιτελικου Κρατους

Η νέα γενιά, τα νέα παιδιά, μαθητές, φοιτητές και όλη η κοινωνία απογοητεύτηκε για άλλη μια φορά από την κακή και χωρίς πρόγραμμα λειτουργία του Κράτους. Έχασαν την εμπιστοσύνη τους όχι μόνο στα τρένα αλλά και στην προοπτική βελτίωσης της λειτουργίας του κράτους. Η ελπίδα τους για ένα καλύτερο μέλλον έλιωσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τη φωτιά που σχηματίστηκε με τη σύγκρουση των δύο τρένων. Οι πολίτες δεν πιστεύουν πλέον ότι θα βελτιωθεί η λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και έχουν ένα τεράστιο θυμό μέσα τους. Θεωρούν ότι το κράτος είναι απών και δεν είναι δίπλα τους.

Στην τραγική τραγωδία των Τεμπών δεν συγκρούστηκαν μόνο δύο τρένα. Συγκρούστηκε η ελπίδα των νέων για το μέλλον με την σκληρή αλήθεια. Το επιτελικό κράτος του κυρίου Μητσοτάκη έχει αποτύχει παταγωδώς. Φάνηκε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει συνέχεια της δημόσιας διοίκησης, ο αναγκαίος – απαιτούμενος έλεγχος αλλά και η σοβαρότητα που διέπει ένα Κράτος. Άραγε τι θα πήγαινε να εγκαινιάσει ο κύριος Μητσοτάκης πριν την τραγωδία; Ένα άδειο δωμάτιο; Υπήρχε χώρος τηλεδιοίκησης; Επιτέλους αυτό το θέατρο του παραλόγου πρέπει να σταματήσει.

Η αποποίηση των ευθυνών από τη Νέα Δημοκρατία που κυβερνά 15 χρόνια είναι γελοίο και προσβλητικό. Ας μην κοροϊδεύουν και ας μην υποτιμάνε την νοημοσύνη των πολιτών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν εκμεταλλεύτηκε ορθολογικά τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν προχώρησε στην ολοκλήρωση του έργου. Δυστυχώς μιλάμε για μια εγκληματική αδράνεια. Μια αδράνεια που κόστισε πολύ βαριά και το πλήρωσαν αθώοι πολίτες με τη ζωή τους. Είναι αδιανόητο το 2023 να μιλάμε για μια τέτοια ασύλληπτη τραγωδία.  Ας μην λένε μόνο την μισή αλήθεια στους πολίτες. Είναι πασιφανές ότι μιλάμε για μια εγκληματική δραστηριότητα του κράτους όπου χάθηκαν τόσες ζωές με τέτοιο βίαιο και άδικο τρόπο.

Τέλος, μια τέτοια εικόνα δεν τιμά την Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι δίπλα στον πολίτη με σοβαρές και αιτιολογημένες προτάσεις. Με ένα πρόγραμμα και ένα σχέδιο για κάθε τομέα της πολιτικής ζωής. Όλοι μαζί πρέπει να μετατρέψουμε την απογοήτευση της κοινωνίας ώστε να αισθανθεί ότι το κράτος παρέχει την ασφάλεια, την εγγύηση του σεβασμού των θεμελιωδών ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων αλλά και τις προοπτικές για μια καλύτερη ζωή.

*Ο Μεμέτ Ντενίζ είναι δικηγόρος και υποψήφιος διδάκτωρ Νομικής ΔΠΘ. Είναι Απόφοιτος του Τμήματος Νομικής ΔΠΘ και του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης ΔΠΘ και κατέχει επίσης μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στο Συνταγματικό Δίκαιο και στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο από τη Νομική του ΔΠΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.