Η διαφθορα καλα κρατει

Στην Ελλάδα, όπως όλα δείχνουν, το σκάνδαλο της Siemens ελάχιστα απασχολεί τους πολίτες, γεγονός που αποδεικνύει ότι τη μεγαλύτερη ζημιά που κάνουν αυτές του είδους οι υποθέσεις καλλιεργούν μια απέχθεια των πολιτών προς την πολιτική και τους πολιτικούς.

Ελάχιστοι έως καθόλου είναι οι Έλληνες που δεν πιστεύουν ότι η εξουσία διαφθείρει. Η εξουσία είναι κάτι που μόνο διαφθείρει αν δεν υπάρχει αίσθηση συλλογικότητας. Κι αυτή τη διαφθορά τη συναντάς παντού. Ο διεφθαρμένος και εγωιστής άνθρωπος βρίσκει πολλούς τρόπους να διατηρεί την εξουσία του.

Η εξουσία διαφθείρει αυτούς που την ασκούν. Και διαφθείρει εκείνους που επιδιώκουν να επηρεάσουν αυτούς που την ασκούν. Και απ’ ό,τι φαίνεται οι Έλληνες δεν διστάζουν να μιμηθούν τους κυβερνώντες τους. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια το λάδωμα στην Ελλάδα έφθασε τα 630 εκατομμύρια ευρώ, νούμερο που μας κατατάσσει στην πρώτη θέση στην Ευρώπη.

Είναι γνωστό ότι η διαφθορά πλήττει τη σωστή λειτουργία της αγοράς και στραγγαλίζει την οικονομική δραστηριότητα. Πάνω όμως απ’ όλα πλήττει το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Και το παράδειγμα πρέπει να δοθεί από τους πολιτικούς. Πρέπει να ζητήσουν να χυθεί άπλετο φως στο θέμα του σκανδάλου της Siemens.


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.