Η χρηση κροτιδων και βεγγαλικων

Eκρηκτική απειλή για τα παιδιά είναι τα πυροτεχνήματα, από τα οποία τραυματίζονται κάθε χρόνο περισσότερα από 150 Eλληνόπουλα, κυρίως αγόρια ηλικίας 10-14 ετών. Περίπου 7 στους 10 τραυματισμούς γίνονται κατά την περίοδο του Πάσχα και στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, αιτία είναι οι κροτίδες που σκάνε στα χέρια των παιδιών.

Eγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο, πληγές, κατάγματα ακόμη και ακρωτηριασμούς προκαλούν οι κροτίδες στα θύματά τους. Mάλιστα, μία στις πέντε περιπτώσεις απαιτούν νοσηλεία.

Κάθε χρόνο παρά τις επισημάνσεις η χρήση κροτίδων κατά τη βραδιά της Ανάστασης αποτελεί «παράδοση». Από τη στιγμή που επιτρέπεται η εισαγωγή και η εμπορία όλων αυτών των προϊόντων όσοι έλεγχοι και να γίνουν δεν θα αποδώσουν. Θα πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή του από την πολιτεία. Μέτρα νομικά που γιατί όχι να απαγορεύουν ακόμη και την εισαγωγή τους.

Πέραν των αυξημένων αστυνομικών μέτρων, για την αποφυγή ατυχημάτων, καθοριστική είναι η υπεύθυνη στάση όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των γονέων, οι οποίοι θα πρέπει να ενημερώσουν τα παιδιά τους για τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση αυτών των ειδών.

Πρέπει και επιβάλλεται για να μη θρηνήσουμε για μια ακόμη χρονιά…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.