Η χωρα των κινητοποιησεων

Της Έκδοσης

Αν θα μπορούσε κάποιος να προσδώσει ένα βασικό χαρακτηριστικό στην χώρα, την τρέχουσα περίοδο θα είναι αυτό της χώρας των κινητοποιήσεων.

Κι αυτό γιατί πλέον απεργίες, κινητοποιήσεις και λοιπές διαμαρτυρίες έχουν πια γίνει καθημερινότητα στην οποία όμως προστίθενται και άλλοι και άλλοι και άλλοι.

Ας δούμε μόνο τις κινητοποιήσεις της τρέχουσας εβδομάδας που περιλαμβάνουν τις «ομάδες» των αγροτών, φοιτητών, συνταξιούχων, κτηνιάτρων, δικηγόρων, ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων που βγήκαν στην κυριολεξία στους δρόμους, στους οποίους προστίθενται τα επόμενα εικοσιτετράωρα οι οδηγοί ταξί, οι δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι βεβαίως αναμένεται ενδεχομένως να ακολουθήσουν.

Και αν οι παραπάνω συλλογικότητες δεν περιγράφουν το σύνολο περιγράφουν μία μεγάλη πλειοψηφία της χώρας που βρίσκονται στην κυριολεξία στα «κάγκελα» διεκδικώντας και διαμαρτυρόμενοι, από μία κυβέρνηση που φανταζόμαστε βέβαια πως λόγω του 41% ουδεμία σημασία τους δίνει.

Στους προαναφερθέντες να προστεθούν και οι φαρμακοποιοί που διαμαρτυρήθηκαν για τις αυξήσεις στην συμμετοχή των ασθενών και οι οποίοι όμως ικανοποιήθηκαν, προφανώς υπό το βάρος των κοινωνικών αντιδράσεων.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό και συνάμα «τρομακτικό» αν όχι στενάχωρο το γεγονός ότι το σύνολο όσων βγαίνουν στον δρόμο και αντιδρούν το κάνουν όπως δηλώνουν λόγω του μη περαιτέρω και της μη έτερης επιλογής, γιατί πολύ απλά ο κόμπος έχει φτάσει στον λαιμό. Όχι σε όρους απογοήτευσης αλλά σε όρους βιωσιμότητας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.