Η απραξια δεν ειναι λυση

Βόμβα για τα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας αποτελεί το ασφαλιστικό πρόβλημα σε συνδυασμό βέβαια με το δημογραφικό, γεγονός που οδήγησε τον επίτροπο για τα Οικονομικά και Νομισματικά θέματα κ. Αλμούνια να θέσει την χώρα μας στην ομάδα υψηλού κινδύνου όσον αφορά στα δημόσια οικονομικά της.

Ο ευρωπαίος επίτροπος ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις στα δημόσια οικονομικά. Γνωρίζοντας την ελληνική πραγματικότητα ο κ. Αλμούνια επισημαίνει ότι η απραξία δεν αποτελεί λύση και ότι είναι απαραίτητη η λήψη μέτρων.

Είναι γεγονός ότι η απραξία της κυβέρνησης και η συνεχής αναβολή της λύσης του ασφαλιστικού μεγαλώνει το πρόβλημα του οποίου η λύση όσο περνά ο καιρός γίνεται δυσκολότερη. Το ασφαλιστικό είναι ένα θέμα που εδώ και πολλά χρόνια συζητιέται.

Φυσικά, η λύση ενός τόσο ευαίσθητου και κρίσιμου ζητήματος που αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, χρειάζεται και προσεκτική αντιμετώπιση και σοβαρό διάλογο. Για να γίνει όμως ο διάλογος αυτός χρειάζεται χρόνος, ευαισθησία, λεπτοί χειρισμοί. Όσο χάνεται χρόνος τόσο μεγαλύτερη γίνεται η πίεση και τόσο πιο επικίνδυνο να βρεθούμε αντιμέτωποι με λύσεις ανάγκης.

Και βέβαια η απραξία δεν είναι λύση…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.