Η απεργια ειναι δικαιωμα

Ζήτησαν το αυτονόητο. Να υπογράψουν μια συλλογική σύμβαση εργασίας για να σταματήσει η ανισότητα των εργαζομένων της ΝΤΙΑΞΟΝ με τους εργαζόμενους στις άλλες εταιρείες του Ομίλου των ΕΛΠΕ. Επειδή δεν εισακούσθηκαν ανακοίνωσαν απεργία και η διοίκηση της εταιρείας τους κατέθεσε αγωγή για να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Αγωγή για απεργία εξαγγελθείσα. Αν είναι δυνατόν… Και όμως φαίνεται πως στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, στη χώρα του άκρατου νεοφιλελευθερισμού όλα μπορούν να συμβούν.

Το δικαίωμα των εργαζομένων για τη διαφύλαξη και βελτίωση των οικονομικών και εργασιακών συμφερόντων τους κατακτήθηκε με μακρόχρονους και δύσκολους αγώνες. Η πρόθεση της Εταιρείας να καταθέσει αγωγή αποτελεί ακόμη ένα ακόμη δείγμα της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων. Μία προσπάθεια να αντιμετωπισθούν οι κινητοποιήσεις εργαζομένων καταφεύγοντας στα δικαστήρια, παραβιάζοντας το Σύνταγμα. Γιατί παράνομοι δεν είναι οι εργαζόμενοι. Παράνομη είναι η διοίκηση της εταιρείας που ακολουθεί λάθος δρόμο. Δρόμο επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας κατακρημνίζοντας ό,τι έχουμε κατακτήσει ως χώρα, ως κοινωνικό κράτος.

Είναι αδιανόητο σήμερα να οδηγούνται εργαζόμενοι στα δικαστήρια με σκοπό να τους στερήσουν το μοναδικό μέσο που έχουν για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Πρέπει επειγόντως να σταματήσουν οι προσπάθειες ποινικοποίησης των αγώνων.

Είναι ντροπή, είναι απαράδεκτο, είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία μια εξαγγελθείσα απεργία να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.