Η ανοδικη πορεια του ΠΑΣΟΚ

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, οι πολίτες έδωσαν ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ αλλά και ένα ισχυρό μήνυμα στα κόμματα τις αντιπολίτευσης. Ο ελληνικός λαός έκρινε με την ψήφο του, ότι η αντιπολίτευση όλων των υπολοίπων κομμάτων απέναντι στον ελιτισμό του κυρίου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, ήταν αναποτελεσματική, χωρίς αντίλογο και χωρίς σοβαρά επιχειρήματα.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρα νικητής των εκλογών, αυξάνοντας τα ποσοστά του πολύ περισσότερο από κάθε άλλο κόμμα σε σχέση με τις εκλογές του 2019. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έχει τελειώσει ο αγώνας κατά της διαφθοράς και κατά της αλαζονείας. Ίσα ίσα τώρα ξεκινά η μάχη υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εθνικής αξιοπρέπειας και για πλήρη διαφάνεια των θεσμών. Ήρθε η ώρα να δώσουμε μια ισχυρή δύναμη στο ΠΑΣΟΚ για να μπορέσει να διεκδικήσει με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και με μια δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, τους κοινωνικά ευάλωτους και αδύναμους πολίτες, με έμφαση στους πολλούς και όχι μόνο στους λίγους.

Το ΠΑΣΟΚ, η γνήσια παράταξη που δίνει σημασία στους θεσμούς, επέστρεψε αλλάζοντας τους συσχετισμούς για το καλό της χώρας, για το καλό του ελληνικού λαού αλλά και για το καλό όλων των πολιτών. Στόχος του ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν να αντέξει αλλά να επιστρέψει για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και υπερασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον από τη πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ, τελείωσε και διεκδικεί ένα ισχυρό ποσοστό στις εκλογές της 25ής Ιουνίου 2023 για να μπορέσει να ασκήσει μια δημιουργική – ισχυρή – ρεαλιστική αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Οι πολίτες δεν πείσθηκαν από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ που κράτησε όρθια τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία παρά το βεβαρημένο του ποινικό μητρώο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατάφερε να υπηρετήσει ορθά και δημιουργικά τον θεσμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με τόσα σκάνδαλα όπως το σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως η τραγωδία των Τεμπών, η ακρίβεια, η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, η Νέα Δημοκρατία αύξησε τα ποσοστά της χάρη στην αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ έρχεται με ρεαλιστικές προτάσεις για  να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο της μεσαίας τάξης και των χαμηλών στρωμάτων της κοινωνίας. Διεκδικεί ισχυρή εντολή για να είναι εκφραστής των αγώνων και των ονείρων των πολιτών. Ήρθε η ώρα να δώσουμε μια ξεκάθαρη εντολή στο ΠΑΣΟΚ ώστε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου του 2023 να είναι ο μεγάλος νικητής και γνήσιος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας.

*Ο Μεμέτ Ντενίζ είναι δικηγόρος, Απόφοιτος Τμήματος Νομικής ΔΠΘ, Απόφοιτος Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης ΔΠΘ με μεταπτυχιακά στο Συνταγματικό και το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο από το ΔΠΘ και υποψήφιος διδάκτωρ Νομικής ΔΠΘ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.