Η ανεξαρτησια του Κοσσυφοπεδιου

Προσπάθεια να εμποδιστεί η μονομερής διακήρυξη ανεξαρτησίας της επαρχίας του Κοσσυφοπεδίου αποτελεί η συζήτηση την οποία ζήτησαν κεκλεισμένων των θυρών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Ρωσία και Σερβία. Η απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία θα σημάνει παραπέρα αλλαγή συνόρων στα ούτως ή άλλως βασανισμένα Βαλκάνια.

Βέβαια οι Αμερικανοί ήδη έχουν λάβει τις αποφάσεις τους εδώ και καιρό. Μάλιστα πολλά χρόνια πριν όταν ξεκίνησαν την σταδιακή διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Η εξέλιξη της μονομερούς διακήρυξης ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, που αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, για την Κυριακή 17 του Φλεβάρη, και στη συνέχεια η αναγνώριση του νέου «κράτους» που θα προκύψει θα ανοίξει, όπως εκτιμάται πλέον από το σύνολο των αναλυτών, τον «ασκό του Αιόλου» και για άλλες περιοχές του πλανήτη όπου υπάρχουν αποσχιστικά κινήματα.

Από την πλευρά της η Ευρώπη αδυνατεί να επέμβει. Αδυνατεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο. Έρμαιο για ακόμη μια φορά των ιμπεριαλιστικών διαθέσεων των Αμερικάνων αφήνει να δημιουργηθεί ένα πρόβλημα μέσα της.

Γιατί το Κόσσοβο είναι θέμα της Ευρώπης πάνω απ’ όλα. Μία μονομερής κίνηση ανεξαρτησίας του Κοσυφοπεδίου θα μπορούσε να κλονίσει συθέμελα την ασφάλεια της Ευρώπης.

Και δυστυχώς αυτό οι Ευρωπαίοι ηγέτες φαίνεται να μη το βλέπουν

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.